sunnuntai 7. elokuuta 2016

Lohikäärmeviiri

"Lohikäärmeviiri" jatkaa Robert Jordanin Ajan Pyörää suoraan siitä mihin "Valeren torvi" jäi. Nämä kaksi suomennettua kirjaa muodostavat siis yhdessä Ajan Pyörän toisen osan.

Rand, Mat ja Perrin jahtaavat edelleen pimeänkulkijan näpistämää Valeren torvea shienarilaisten sotilaiden kanssa.

Samaan aikaan muinaisen kuninkaan meren taakse lähettämät joukot tekevät paluuta, valloittavat kyliä ja vaativat kovin ottein uskollisuudenvaloja jokaiselta kohtaamaltaan ihmiseltä. Erityisen häijy kohtalo odottaa näiden valloittajien kohtaamia Aes Sedaita; muukalaisilla on lumottuja kaulapantoja, joiden avulla mahtia kanavoivien naisten voimat pystyy valjastamaan hihnan päässä olevan taluttajan käyttöön.

Egwenen ja Nynaeven pitäisi olla turvallisesti Valkoisessa tornissa opiskelemassa mahdin kanavoimista Aes Sedain valvonnassa. Huhutaan kuitenkin, että Aes Sedain joukossa on mustan ajahin jäseniä. (Musta ajah siis ei kulje Valkeudessa ja on luonnollisesti kielletty haara Aes Sedain järjestössä.)

Jännittävien hetkien lisäksi minusta oli hauskaa seurata lordin vaatteisiin puettua Randia. Kaikki luulevat Randin olevan joku todella tärkeä ja korkea-arvoinen henkilö - vähintään kaukaisen maan prinssi - vaikka Rand yrittää sanoa olevansa vain lammaspaimen. Randin väitteet vaatimattomasta syntyperästä oikeastaan vain vahvistavat käsitystä siitä, että hän on salaisesti kulkeva merkkihenkilö :D

Moitin "Valeren torvea" turhan verkkaiseksi ja ongelma taisi olla siinä, että tiukat tilanteet ja parhaat palat oli säästetty kirjan loppupuoliskoon eli "Lohikäärmeviiriin". Tämän kirjan loppuhuipennuksen jälkeen en voi kuin manata sitä, ettei hyllystäni löydy seuraavaa osaa! Tuntuu, että pääsin viimein kärryille siitä tämän eeppisen fantasiasarjan isosta taistelusta ja haluan päästä jatkamaan matkaa Randin ja Moirainen kanssa.

Vaikka nyt tajusinkin sen seikkailu- ja toimintapuolen idean, olen silti edelleen kiinnostunut myös siitä, mihin suuntaan ne romanssit kääntyvät ;)

Ja sen Randin löytämän mystisen kaunottarenkin perimmäiset aikomukset jäivät vielä selittämättä!

2 kommenttia:

  1. Mystisestä kaunottaresta kuullaan vielä :D Minustakin oli hauska lukea tilanteista, joissa Rand joutui tahtomattaan kiusalliseen asemaan. Huvittavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy siis alkaa metsästää sitä seuraavaa kirjaa, mutta eiköhän näin maineikkaasta sarjasta löydy ihan kohtuuhintaisia uusintapainoksia ^^

      Poista