sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Viestejä Koomasta

Kaipasin vaihteeksi jotain kevyttä ja "arkipäiväistä" luettavaa. (Eli ei lohikäärmeitä, vaan kännyköitä, kerrostaloja ja kauppakeskuksia.) Marja-Leena Tiaisen tänä vuonna ilmestynyt nuortenkirja "Viestejä Koomasta" löytyi juuri sopivasti kirjastosta.

Viisitoistavuotias Silva on tavallinen, pohjimmiltaan mukava tyttö, joka ajautuu pahoille teille yrittäessään miellyttää koulun suosituimpien oppilaiden rinkiä. Kaikki muuttuu, kun vaarallinen tempaus iskee Silvalta kirjaimellisesti tajun kankaalle ja lähettää hänet hetkeksi Koomaan, välitilaan elämän ja kuoleman rajalla.

Koomassa Silva tapaa niin kuolleita kuin kuoleviakin ja saa näiltä välitettäväksi viestejä sureville omaisille. Herätessään sairaalassa Silva ei aluksi muista kaikkea, mutta asioiden palatessa mieleen, hän alkaa etsiä tapaamiensa vainajien perheitä ja yrittää epätoivoisesti keksiä, miten saisi viestit perille tulematta itse luokitelluksi hulluksi.

Kooma-aika myös muuttaa Silvan suhtautumista vanhoihin kavereihinsa. Toisin sanoen hän tajuaa suosittujen, heikompiaan kiusaavien tyttöjen olevan aika typeriä ja inhottavia, kun taas niistä hiljaisemmista nuorista löytyy kiinnostavia ja uskollisia ystäviä. Vähän ennalta-arvattava muutos ja kaiken huipuksi Silvan asenne tuntui muuttuvan kertakolauksella (*hehheh*), mutta mielestäni "Viestejä Koomasta" oli sellainen sopivasti mieltä ja sydäntä lämmittävä tarina tähän väliin ^^

Kiteyttäisin tämän kirjan sanoman seuraavasti: "Ole kiltti ja avulias, niin ympärillesi kerääntyy mukavia ja luotettavia ystäviä."

En ole tainnut aiemmin lukea Tiaisen kirjoja, mutta pidän nyt nimen mielessä, kun seuraavan kerran etsin jotain "pientä kivaa" fantasian lomaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti