perjantai 20. tammikuuta 2017

Magic Strikes

"Magic Strikes" on Ilona Andrewsin Kate Daniels -sarjan kolmas osa. Kaksi ensimmäistä kirjaa kuuluivat kategoriaan "ihan kiva", mutta nyt tuntuu, että olen oikeasti päässyt sisälle tähän monipuoliseen maailmaan. Kate ei ole minulle enää mikään Anita Blaken korvike, vaan huomasin pitäväni hänestä ihan Katena.

Tällä kertaa Katen muodonmuuttajaystävät sekaantuvat kiellettyihin gladiaattoripeleihin - häviäjien kohtalo on luonnollisesti sama kuin muinaisessa Roomassa. Kate joutuu tietysti tunkemaan mukaan säpinään pelastaakseen ystävänsä.

Katen veressä ja syntyperässä on jotain todella erityistä ja ehdottoman salaista, mutta tarkempaa tietoa lukijalle ei ole tarjottu ennen kuin vasta nyt. Samalla selvisi, miksi Kate suunnittelee Rolandin, ikivanhan ja mahtavan "kuolemanherran" tappamista.

Katen ja Curranin välinen suhde on ihastuttanut minua alusta asti ja tämä kolmas kirja vain lisäsi vettä myllyyn. Curran sinänsä edustaa juuri sitä raivostuttavan ylimielistä ja aivan liian itsevarmaa paranormaalin romantiikan sankarityyppiä, jota tavallaan aina välillä inhoa, mutta tämän kaksikon vuorovaikutus yksinkertaisesti toimii. (Tai siis ei toimi, mikä aiheuttaa mielettömän hauskoja tilanteita.)

Toiminnan ja vauhdin puolesta Kate Daniels edustaa sellaista tavallista urbaania fantasiaa ja oikeastaan Katekin on ärhäkkään asenteensa ja taistelutaitojensa perusteella yhtä kliseinen hahmo kuin Currankin. Andrewsin tyyli, huumori ja kaikki pienet hauskat yksityiskohdat jostain tarkemmin määrittämättömästä syystä vain uppoavat minuun paremmin kuin monen muun. (Rottien alfa kosiskeli ihastustaan tunkemalla karkkia tämän patjaan.)

Olen siis varsin ihastunut ja tilasin hirveällä kiireellä jatko-osia ennen kuin olin edes ehtinyt tämän kirjan loppuun asti ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti