perjantai 19. helmikuuta 2016

Perillä

Jätän hyvin harvoin kirjan kesken ja yleensä pyrin kirjasarjatkin lukemaan loppuun asti. Ally Condien "Tarkoitettu" -kirjasta alkanut trilogia oli suoraan sanottuna tylsempi kuin olin odottanut. Ihan periaatteesta tartuin kuitenkin nyt tähän viimeiseen osaan "Perillä". Trilogian ansioksi on sanottava, että kyllä minua oikeasti kiinnosti saada tietää, miten Yhteiskunnan alistamalle väelle käy.

Cassia, Ky ja Xander ovat nyt kaikki liittyneet kansannousun riveihin. Ky on lentäjä, Xander on soluttautunut Yhteiskunnan virkamieslääkäriksi ja Cassia haahuilee pääkaupungissa... tekemättä oikeastaan yhtään mitään.

Ajatus Yhteiskunnasta ja ankarasti säädellystä tulevaisuudesta oli kiehtova, mutta toteutus jäi melko vaisuksi. Olisin kaivannut alusta asti enemmän toimintaa, vähän huumoria ja ehdottomasti räväkämpiä ja värikkäämpiä henkilöitä. Ensimmäiset sata sivua lähinnä huokailin ja toivoin epätoivoisesti edes pientä zombia. Olisi piristänyt, jos joku olisi edes vaivautunut kompastumaan banaaninkuoreen. (Tosin tässä Condien kauhutulevaisuudessa ei välttämättä ole enää banaaneja...)

Onnekseni kirja on kevyttä luettavaa ja pikkuhiljaa kiinnostuin ihan vilpittömästi ruton leviämisestä ja Xanderin toimista lääkärinä. Cassian toimenkuvaksi alkoi hahmottua ihmisten luovuuden herättäminen - Yhteiskunnassa ei suvaittu kirjoittamista, maalaamista, tanssimista tai mitään vastaavaa itsensä ilmaisemista.

Cassian, Kyn ja Xanderin välinen kolmiodraama levähti viisikulmaiseksi, mikä oli tavallaan ihan kiinnostavaa seurattavaa. Toistan itseäni, mutta mielestäni toteutus näiden romanssienkin suhteen oli vaisu ja lattea. En missään vaiheessa tämän trilogian aikana ymmärtänyt, miksi Ky ja Xander rakastuivat Cassiaan.

Tulipahan luettua tämäkin trilogia ^^

1 kommentti:

  1. Minusta kirjasarjan ensimmäinen osa oli paras. Maailma vaikutti jännittävältä ja mielenkiintoiselta. Siitä olisi saanut vaikka mitä irti. Luin myös kaksi seuraavaa osaa läpi vain, koska halusin tietää, mitä lopulta käy.

    VastaaPoista