sunnuntai 28. helmikuuta 2016

The Glasswrights' Test

Löysin viime vuoden loppupuolella uudelleen Mindy L. Klaskyn Glasswrights -sarjan. Sitten, juuri kun olin kolmannen osan kimpussa, lähikirjastoni heivasi vanhat, kuluneet painokset O.O

Kunnon kirjafriikin tapaan tein oitis paniikkitilauksen Suomalaiseen ja juuri ennen joulua kannoin postista sarjan kaksi viimeistä osaa. (Ovat muuten komeita opuksia ^^)

"The Glasswrights' Test" jatkaa tarinaa kolme vuotta siitä, mihin edellinen osa jäi. Morenian kuningas Halaravilli on naimisissa Marekan kanssa ja Morenia on saanut hämähäkkisilkkiä valmistavan kiltansa kohentamaan valtakunnan taloudellista tilannetta.

Liantinen uskonnollinen prinsessa Berylina pakeni edellisen kirjan lopussa Moreniaan ja sai turvapaikan Halaravillin hovista. Nyt hän haluaa lähteä pyhiinvaellusmatkalle Briantaan.

Briantassa Moreniasta paenneet lasintekijöiden killan jäsenet yrittävät mestari Parionin johdolla toipua kahdeksan vuotta sitten tapahtuneesta verilöylystä, kun killan jäseniä teloitettiin ja silvottiin epäiltyinä Morenian kruununprinssin murhasta.

Rani ei innostu, kun hänet määrätään lähtemään Berylinan seuraksi Briantaan. Sitten hän saa kirjeen mestari Parionilta, joka kutsuu hänet killan uuteen toimipaikkaan Briantassa. Rani lähtee matkaan toivoen pääsevänsä jälleen osaksi vanhaa kiltaansa. Ikävä kyllä katkera Parion syyttää Rania lasintekijöiden killan menetyksistä ja janoaa vain kostoa.

Ihastuin ujoon, kömpelöön ja vähän hassunnäköiseen Berylinaan heti ensimmäisellä tapaamisella. Kuvittelin hänen olevan pelkkä yhdentekevä sivuhenkilö sarjassa, mutta tässä osassa hän pääseekin yllättäen merkittävämpään rooliin tapahtumien kulussa.

Ranin ja Halaravillin suhde on romanttinen ainoastaan kummankin toiveissa, mutta jostain syystä olen aivan ihastunut tämän parin mahdottomaan rakkauteen. Suhteen tiellä on nyt siis luokkaeron lisäksi kuningatar Mareka ja Ranin kumppani Tovin. Tässä sarjan neljännessä osassa kaksikon välinen luottamus ja uskollisuus on vaarassa. (Olin suoraan sanottuna pettynyt sekä kuninkaan että lasipiipertäjän epäilyksiin, salailuun ja käyttäytymiseen!) En halua spoilata, mutta sen paljastan, että viimeisten lukujen aikana uskalsin hädin tuskin räpyttää silmiä.

Ei varmaan mene kauan, kun kaivan seuraavan osan sieltä hyllyni uumenista ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti