tiistai 15. syyskuuta 2015

Sydämen valinta

Suuruudenhullu unelmani taitaa olla kaikkien varteenotettavien fantasiakirjojen lukeminen, mutta olen vuosien mittaan oppinut, että kirja ei välttämättä tarvitse kääpiöitä, höperöä velhoa tai edes pientä lohikäärmettä ollakseen hyvä.

Yllätin itsenikin tässä yhtenä aamuna kaivamalla hyllystä Philippa Carrin ja Victoria Holtin teoksen "Sydämen valinta". Löysin tämän kantensa kadottaneen kirjavanhuksen pari vuotta sitten kierrätys-keskuksesta niin naurettavaan hintaa, että tuntui kuin olisin ryöstänyt paikan. Takakansi teksteineen puuttui, joten ainoa ennakkotietoni kirjasta oli se, että olen pitänyt Victoria Holtin muista kirjoista. Kirjan nimen ja toisen kirjailijan perusteella odotin romanttista draamaa mahdollisesti historiallisissa puitteissa. (Olin muuten oikeassa! ^^)

Kirjan tarina alkaa siitä, kun teini-ikäinen Claudine pakenee Ranskan vallankumousta Englantiin äitinsä ja veljiensä kanssa. Äiti menee naimisiin rikkaan englantilaisen miehen kanssa ja - yllätys - miehellä on luonnollisesti komeat kaksospojat, jotka molemmat ihastuvat Claudineen. Jotta draama pääsisi vauhtiin, Claudine ihastuu kumpaankin poikaan. Tulinen pelimies Jonathan "sytyttää" Claudinen, kun taas järkevän ja luotettavan Davidin kanssa Claudine pystyy käymään kiehtovia keskusteluja. Ja hämmentynyt tyttöparka haluaa tietysti nauttia sekä ystävyydestä että niistä "aistillisista" nautinnoista.

Teini-ikäisenä ahmin yhdessä vaiheessa niitä lehtipisteen pikarakkausromaaneja niin innokkaasti, että olen vieläkin korviani myöten täynnä niitä. Näissä pikarakkausromaaneissa eniten alkoi ärsyttää se, miten komea (rikas) mies ja kaunis (laiha) nainen tapaavat, harrastavat seksiä, tappelevat ja aloittavat kirjan viimeisessä luvussa onnellisen loppuelämän rakastuneena parina.

"Sydämen valinta" on ainakin minun mielestäni huomattavasti kiinnostavampi kuin nämä matkalukemiseksi sopivat pokkarit. Claudinen valinta ja sen seuraukset eivät ole niin ilmiselviä ja odotettavia kuin näissä edellä mainituissa. Lisäksi se parinsadan vuoden takainen maailma tuo ihanaa lisäväriä oikeastaan mihin tahansa rakkaustarinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti