keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Wake

Hyppäsin jälleen teinifantasian pariin, kun kirjastossa eteen osui sopivasti Amanda Hockingin "Wake".

Teini-ikäisten siskosten Harperin ja Gemman kotikaupunkiin saapuu neljä kaunista tyttöä Penn, Lexi, Thea ja Arista. Tyttöjä pidetään lomailevina elokuvatähtinä, mutta siskosten mielestä heissä on jotain epäilyttävää. Yksi neljästä muukalaisesta katoaa jo ennen tarinan varsinaista alkua ja jostain syystä Harper ja Gemma ajattelevat heti kolmen muun tappaneen Aristan.

Harperin ja Gemman äiti loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa yhdeksän vuotta aiemmin ja Harper on siitä lähtien yrittänyt ottaa liikaakin vastuuta perheestä ja erityisesti pikkusiskostaan. Gemma suhtautuu elämään huolettomammin ja rakastaa käydä öisin uimassa, vaikka teini-ikäisiä poikia katoaa tasaiseen tahtiin.

Harperin huolet vain lisääntyvät, kun Gemma alkaa kulkea heidän lapsuudenystävänsä, naapuripoika Alexin kanssa. Lisäksi Penn on päättänyt kiskoa Gemman osaksi ystäväpiiriään.

Harper noticed that when Penn's dark eyes latched onto Gemma's, her sister lifted her chin higher, as if defying her in her some way. Then Harper saw something that made her blood run cold - Penn's eyes changed, shifting from nearblack to an odd golden color, reminding Harper of a bird.

Teinifantasian sääntöihin kuuluu, ettei sankarittaria jätetä paritta. Gemman kuherrellessa Alexin kanssa Harperin tielle pelmahtaakin veneessä asuva Daniel. Opintoihin ja töihin panostava Harper pitää Danielia hyvännäköisenä, kelvottomana ja ärsyttävänä vetelehtijänä (ja mahdollisesti vähän pervona tyyppinä). Danielin hyväksi on kuitenkin sanottava, että hän tuntuu pystyvän vastustamaan Pennin joukkion lumovoimia.

"Wake" on nopeatempoinen nuortenkirja aika tavanomaisilla teinifantasian ihmissuhdekuvioilla. Parin paksun "kunnon" fantasiakirjan jälkeen oikein hämmästyin, miten nopeasti tällainen kevyt teinifantasia tulee luettua. Harperissa ja Gemmassa tai varsinkaan heidän söpöissä ihastuksissaan ei ollut mitään mullistavaa (mukavia hahmoja kaikki), mutta ne verenhimoiset merenneidot antoivat tarinalle potkua. Sarjan seuraava osa on suorastaan pakko lukea, jotta saan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti