torstai 17. joulukuuta 2015

Zaida ja lumienkeli

Loikkasin fantasian ja murhien jännittävästä maailmasta suomalaiseen peruskouluun Saku Heinäsen lastenkirjan merkeissä. Tätä kevyttä lastenkirjaa voisi kuvailla ajankohtaiseksi ja kantaaottavaksi, koska koulunkäyntiä seurataan 2-vuotiaana Suomeen adoptoidun Zaidan näkökulmasta.

Zaidan kouluelämää häiritsevät samalla luokalla olevat ilkeät kaksoset Janika ja Stiina, jotka ovat jatkuvasti kiusaamassa häntä. Zaida joutuu pettymään myös omiin ystäviinsä, kun he eivät koulun pihalla nouse puolustamaan häntä, vaan antavat kaksosten soittaa suutaan.

Eräänä iltana Zaidan koira Ludwig johdattaa hänet puistoon salaperäisen tytön Ainun luokse. Tässä vaiheessa tarina luiskahtaa ehkä hieman fantasian puolelle, sillä Zaidan uusi ystävä ei ole kuka tahansa tyttö eikä puistokaan pysy öisin ihan kasassa.

Vaikea sanoa, mitä olisin lapsena tästä kirjasta ajatellut. Näin aikuisena jaksoin hyvin lukea tämän fantasiakirjojen lomassa (siihen meni yksi vapaailta). Luulen, että pienempänä olisin saattanut pitää kirjan kauniita mustavalkoisia kuvia uhkaavina ja synkkinä ihan vain värityksen puutteen vuoksi. Toisaalta kyseessähän on nimenomaan kummitustarina... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti