perjantai 4. joulukuuta 2015

The Glasswrights' Journeyman

Palasin Mindy L. Klaskyn Rani Traderista kertovan sarjan pariin sarjan kolmannen osan "The Glasswrights' Journeyman" merkeissä.

Morenian pääkaupunki on tuhoutunut tulipalossa, joka ei välttämättä ollut onnettomuus. Kylmästä ja nälästä kärsivää kansaa uhkaa tappava keuhkotauti, mutta valtion kirstuista ei löydy rahaa. Nuoren kuningas Halaravillin on siis unohdettava omat toiveensa ja lähdettävä kosiskelemaan Liantinen prinsessa Berylinaa isojen myötäjäisten toivossa. (Liantine sattuu myös olemaan juuri se maa, jonne sarjan edellisestä kirjasta tutut lapset on myyty orjiksi.)

Kauppiassukuun syntynyt Rani lähtee Halaravillin mukaan neuvottelemaan sekä prinsessan kädestä (ja isoista myötäjäisistä) että lapsiorjien vapauttamisesta. Perillä Ranin huomion varastaa kuitenkin näyttelijäryhmä, joilla on kaunista lasia. Ranin unelmanahan on rakentaa lasintekijöiden kilta uudestaan sarjan ensimmäisen osan hävityksen jäljiltä.

"The Glasswrights' Journeymanissa" tutustutaan myös Liantinen rikkaimpaan ja vaikutus-valtaisimpaan kiltaan. Kilta kasvattaa myrkyllisiä hämähäkkejä, joiden kutomasta seitistä tehdään arvokkaita silkkejä. Hämähäkkikillan harjoittelijatyttö Mareka pelmahtaa sattumalta Ranin ja Halaravillin tielle ja tuo yleiseen juonitteluun lisäväriä omilla suunnitelmillaan.

Sanoisin, että pidin tästä kolmannesta kirjasta jopa enemmän kuin aikaisemmista. Sopivasti ahnetta valtapeliä ja kieroilua sekä kiinnostavia romanttisia ongelmia. Kirjan alussa ajattelin Ranin ja Halaravillin muistuttavan jonkin Disneyn elokuvan paria, mutta loppua kohti olin aivan ihastunut kaksikon väliseen suhteeseen. Ja prinsessa Berylinaan rakastuin heti kättelyssä! <3 (Ymmärrän kyllä, miten Berylina saa läheisensä - ja kosijansa Halaravillin - turhautumaan.)

Jatkoa odotellessa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti