maanantai 23. toukokuuta 2016

Blood and Memory

Saatuani Fiona McIntoshin Quickening-trilogian ensimmäisen osa "Myrren's Giftin" luettua tartuin heti seuraavaan kirjaan "Blood and Memory". (McIntosh osaa jättää kirjansa herkullisiin kohtiin!)

Noita Myrren antoi ennen kuolemaansa kenraali Wyl Thirskille lahjan; jos joku onnistuu tappamaan Wylin, tämän sielu syrjäyttää murhaajan sielun ja Wyl jatkaa matkaa murhaajansa ruumiissa.

Sadistinen kuningas Celimus palkkasi sekä Wylin että naapurimaan kuninkaan murhanneet miehet. Nyt Celimus teurastaa viattomia kansalaisia jahdatessaan karannutta langanpäätä: Wylin rakasta sisarta. Toinen Wylin rakastama nainen, naapurimaan edesmenneen kuninkaan tytär Valentyna, taas on vaarassa joutua naimisiin Celimuksen kanssa.

Wylin täytyy pelastaa sisarensa ja sen jälkeen rakastamansa kuningatar. Lisäksi hänen pitäisi löytää Myrrenin isä auttamaan Wylin hengen pelastaneen "kirouksen" kanssa. Wyl on nimittäin jumissa naisen ruumiissa. Vaikea kosiskella kaunista Valentynaa, kun näyttää tämän rakkaan miehen murhanneeltä huoralta!

Tämä trilogia vain paranee edetessään. Yllätyksiä ja jännittäviä käänteitä ja paljastuksia oli riittävästi pitämään kiinnostusta yllä. Lisäksi Wylin kulkeminen hyvännäköisen naisen ruumiissa tarjosi suorastaan koomisia tilanteita, kun miehet alkoivat flirttailla.

Hahmojen suhteen pidin hieman epäuskottavana sitä, miten mukavia, luottavaisia ja avuliaita kaikki sankareiden kohtaamat ihmiset olivat. Celimus ja velho Rashlyn tietysti olivat uskottavan häijyjä ja julmia poikkeuksia. Olihan se tietysti mukavaa, että mahtavat aateliset ovat niin valmiita uskomaan vierasta naista, joka kertoo sekavia tarinoita kuninkaan hulluudesta. Muutenkin tuntui, että McIntosh oikoi välillä kulmia siinä, miten helposti hahmot keksivät ja hyväksyvät asioita. En kyllä jaksa valittaa, koska näiden pienten epäuskottavuuksien ansiosta tarina eteni jouhevasti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti