tiistai 31. toukokuuta 2016

Miisa ja jääprinsessa

Kaipasin jotain pientä ja kevyttä ja sopivasti kirjaston lastenkirjahyllystä löytyikin Henna Helmi Heinosen Miisa-sarjan kolmas osa "Miisa ja jääprinsessa".

Miisa on 13-vuotias taitoluistelua harrastava tyttö. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kaksoisveli Matias ja pikkusisko Minttu. Miisan elämän suuret ongelmat ovat ihanan tavallisia nuoren tytön harminaiheita; sisarukset osaavat olla ärsyttäviä, harjoitukset eivät aina suju, vanhemmat utelevat liikaa eivätkä kuitenkaan ymmärrä mistään mitään...

Tässä kolmannessa kirjassa Miisan maailmaa synkistää Eve, joka palaa kuvioihin asuttuaan puolitoista vuotta ulkomailla. Miisa yritti aikoinaan ystävystyä Even kanssa, mutta Eve osoittautui varsinaiseksi kiusankappaleeksi. Aika ei ole vaikuttanut Even luonteeseen ainakaan positiivisesti, vaan Miisa joutuu jälleen hienovaraisen nälvinnän kohteeksi. Pahinta on, ettei Miisan paras ystävä Kata tunnu huomaavan Even inhottavaa käytöstä, vaan alkaa viettää aikaa Even kanssa!

Miisa ja Anton ovat vihdoin onnistuneet pussaamaan ensimmäistä kertaa ja ovat nyt ihan oikeasti yhdessä. Jostain syystä Anton ei kuitenkaan uskalla koulussa näyttäytyä Miisan kanssa. Miisan täytyy nyt itse olla rohkea - ja yrittää olla kiukuttelematta Even aiheuttaman mielipahan vuoksi!

Tällaiselle (ainakin papereiden mukaan) aikuiselle fantasian suurkuluttajalle "Miisa ja jääprinsessa" oli mukava kevennys paksumpien kirjojen lomassa. Pidin siitä, miten normaalia ja tavanomaista Miisan perheen elämä on. Miisan elämä on pohjimmiltaan kunnossa ja Miisa itse on sellainen kiltti ja mukava tyttö, jonka kiukuttelu on loppujen lopuksi aika lievää. Tämän kirjan voi lopettaa hyvillä mielin ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti