maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vengeance of the Iron Dwarf

"Vengeance of the Iron Dwarf" on viimeinen kirja R. A. Salvatoren Companion's Codex -trilogiasta. (27. Drizztistä kertova kirja.)

Sundabar ja Nesmé ovat kaatuneet ja muut haltioiden, ihmisten ja kääpiöiden kaupungit ovat saarroksissa tuhansien örkkien keskellä.

Drizzt, Bruenor ja Catti-brie ovat päässeet Mithralsalin kääpiöiden luokse. Sankareiden johdolla kääpiöt alkavat suunnitella örkkien saartorenkaan murtamista, mutta örkeillä on vahvistuksena niin lohikäärmeitä kuin Drizztin kieroja maanmiehiäkin. (Nämä mustat haltiat julistavat kaiken huipuksi kuuluvansa Drizztin huoneeseen, joka tuhottiin yli vuosisata sitten edellämainitun aiheuttaman häpeän vuoksi.) Kääpiöillä on tasan kaksi vaihtoehtoa: nääntyä nälkään tunneleissaan tai kuolla ulkona ase kädessä.

Regis ja Wulfgar tipahtivat örkkien syliin matkatessaan kohti Mithralsalia muiden kumppanusten kanssa. He onnistuivat pakenemaan välitöntä kidutusta, mutta ovat edelleen jumissa vihollisia vilisevissä tunneleissa.

Ja Tiagon mielestä koko sodan päätavoite on tappaa Drizzt.

Sitä voisi kuvitella, että tunneleissa kyhjöttäminen ja pitkä piirityssota on todella kuivaa luettavaa, mutta Salvatoren kirjoissa toimintaa ja taisteluja riittää jokaiseen lukuun; kääpiöt tekevät iskuja kivisaleistaan ja lohikäärmeitä ja yllättäviä liittolaisia ilmestyy ennen kuin tilanne ehtii jämähtää. (Rakastan taisteluita, joissa on mukana lohikäärmeitä!) Ajattelin useampaankin otteeseen, että tästä olisi saanut komean elokuvan ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti