keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Dealing with Dragons

"Dealing with Dragons" aloittaa Patricia C. Wreden Enchanted Forest Chronicles -sarjan. Sarja on käännetty suomeksi ja todella onnekas saattaa löytää tämän kirjan nimellä "Lohikäärmeen prinsessa". Minä onnistuin hankkimaan hyllyni koristukseksi viime vuonna ilmestyneen englanninkielisen uusintapainoksen.

Prinsessa Cimorene haluaa tehdä kaikkea, mikä ei ole prinsessalle sopivaa; opiskella miekkailua, ruoanlaittoa, taikuutta ja latinaa. Sen sijaan tanssiminen, kirjontatyöt ja muu prinsessalle sopiva toiminta on hänestä mielettömän tylsää.

Lopulta reipas ja itsepäinen Cimorene lähtee karkuun tylsää prinssiä ja päätyy lohikäärmeen prinsessaksi. Tämän pitäisi miellyttää vanhempiakin, koska prinsessan on täysin kunniallista olla lohikäärmeen "vankina".

Ritarien teräksellä kuorrutettuihin kalloihin ei vain millään uppoa, että tämä yksi prinsessa ei halua tulla pelastetuksi...

Aivan loistava fantasia "satu", joka uppoaa takuulla vanhempaankin fantasian lukijaan. Uskallan väittää, että Cimoreneen ei voi olla ihastumatta. (Tai ehkä joku todella kuiva tiukkapipo voi...) Wrede on yhdistellyt palasia erilaisista saduista ja rakentanut varsin hulvattoman tarinan. Minua hymyilyttää vieläkin pelkkä kirjan ajatteleminen! :D

Toivotaan, että suomalaiset kustantamot innostuvat näistä englanninkielisistä uusintapainoksista ja tuovat markkinoille uudet suomenkieliset kirjat uusien pienten fantasianlukijoiden iloksi. (Ja varmaan vanhemmatkin fantasiaan hurahtaneet ilahtuisivat.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti