tiistai 18. lokakuuta 2016

The Star-Touched Queen

Bharatassa uskotaan ennustuksiin. Seitsemäntoistavuotiaalle prinsessa Mayavatille tähdet ovat luvanneet liiton kuoleman ja tuhon kanssa. Ennustuksen vuoksi Mayaa on pelätty ja inhottu hovissa lapsesta asti. Se on myös suojellut häntä avioliitolta.

Vuosia jatkunut sota ja naapurivaltioiden kasvava uhka pakottaa Rajan heittämään myös tähtien kiroaman suosikkityttärensä avioliittomarkkinoille. Häät eivät kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan ja Maya melkeinpä pakenee isänsä hovista tuntemattoman Akaranin hallitsijan Amarin kanssa.

Akaraniin ja sen hallitsijaan liittyy paljon salaisuuksia, joista ei pysty puhumaan ennen kuin kuu on oikeissa asemissa. Amar pyytääkin Mayalta vain kärsivällisyyttä ja luottamusta - ja varovaisuutta.

Goodreads mainosti minulle keväällä Roshani Chokshin nuorten fantasiaromaania "The Star-Touched Queenia". Ajatus fantasiasta, jonka maailma on saanut aineksia Intian kulttuurista kuulosti todella kiehtovalta. (Taidan innostua aina, kun mennään keskiajan Eurooppaa eksoottisempiin maisemiin.) Kun nyt bongasin kirjan kirjaston hyllystä, oli pakko tarttua tilaisuuteen.

Nyt on pakko tunnustaa, että Akaranin ihmeellinen maailma oli minulle vähän liiankin ihmeellinen ja hämmentävä. Taidan pitää enemmän ihan perinteisistä velhoista ja lohikäärmeistä tai sellaisesta urbaanin fantasian buffytyylisestä taistelusta vampyyreja ja kummituksia vastaan. Lisäksi minulle tuli todella orpo olo, kun siellä Akaranissa ei ollut muita kuin Maya, Amar ja Amarin palvelija. Pidän isoista hahmojoukoista, koska ne tuovat tarinaan säpinää!

Tarinaan tuli ihan kivasti jännitystä siinä vaiheessa, kun Amarin ja Akaranin salaisuudet alkoivat paljastua. Omituisena maailma pysyi siitä huolimatta. Onnekseni tämä oli kevyt ja nopealukuinen nuortenkirja :D

Niitä kirjassa esitettyjä arvoituksia oli kyllä hauska pähkäillä - kaikki kirjailijat saisivat minun puolestani lisätä niitä lukijan iloksi ^^

Suosittelen "The Star-Touched Queenia" sellaisille, jotka eivät kaipaa tietokonepelimäistä jatkuvaa taistelua ja toimintaa, vaan osaavat nauttia eksoottisista ja ihmeellisistä asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti