maanantai 31. lokakuuta 2016

Searching for Dragons

Yövuorojen aiheuttamaan pöhnäiseen oloon kaivoin piristykseksi Patricia C. Wreden Lumotun metsän kronikoiden toisen osan "Searching for Dragons", joka jatkaa prinsessa Cimorenen tarinaa vuosi siitä, mihin "Dealing with Dragons" jäi.

Lohikäärmeiden kuningas Kazul on kadonnut - ilmeisesti siepattu - joten Cimorenen, yhtä päättäväisenä ja toimeliaana kuin aina, täytyy lähteä pelastamaan ystäväänsä.

Uutena hahmona tässä toisessa kirjassa esitellään Lumotun metsän nuori kuningas Mendanbar, jolla on yhtä isoja ongelmia prinsessojen kuin Cimorenella prinssien ja ritarien kanssa. Lumottuun metsään ilmestyvät palaneet alueet tuovat Mendanbarin Kazulin ovelle ja tutustuttavat epäsovinnaisen prinsessan ja prinsessoihin kyllästyneen kuninkaan toisiinsa.

Taas sain nauraa Wreden hulvattomille kuvauksille lastensatujen stereotyyppisistä prinsessoista ja muista hahmoista. Tätä kirjaa varten Wrede oli kaivanut lisää satuja väänneltäväksi "nykyhetkeen" ja niin jätit kuin kääpiötkin saivat lopulta uudistettua työnkuvaansa.

Jos pidit sarjan aloituksesta, ei tämä jatko-osa tuota pettymystä. "Searching for Dragons" toimii loistavasti piristysruiskeena rankan työputken jälkeen, kun illat pimenevät ja aamut kylmenevät ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti