sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Ship of Destiny

"Ship of Destiny" on Robin Hobbin Liveship Traders -trilogian päätösosa.

Bingtown on kaaoksen vallassa. Ihmiset syyttelevät toisiaan Satrap Corgon sieppauksesta ja taistelevat keskenään, vaikka ulkopuoliset sotajoukot ovat jo satamassa. Omaisuutensa menettänyt Ronica kieltäytyy pakenemasta vaan ryhtyy reippaasti juonittelemaan kaikkien bingtownilaisten yhdistämistä kaupungin uudelleenrakentamista ja ulkopuolisten lyömistä varten. Ronica ystävystyisi mielellään Serillan kanssa, mutta Cosgon petoksen jälkeen tämä nokkela nuori nainen uskoo jokaisen kohtaamansa ihmisen olevan vihollinen.

Malta puolestaan on jumissa edellä mainitun Cosgon kanssa. Hänen älynsä ja näyttelijäntaitonsa joutuvat koetukselle, kun hän yrittää selviytyä hengissä merirosvojen ja muiden Cosgon vihamiesten kynsissä.

Althea ja Brashen jahtaavat Vivaciaa Paragonilla. Merirosvojen lisäksi he joutuvat taistelemaan epäluotettavan miehistön kanssa. Tai ehkä pelastusretken suurin vaaratekijä on Paragon, jonka mielestä ystävien tappaminen on itse asiassa paljon järkevämpää kuin tuntemattomien vihollisten.

Vivacia puolestaan ei ole enää se herttainen nuori perhelaiva, josta Althea joutui aikoinaan eroamaan. Viimeinen niitti Vivacialle on hänen alkuperänsä paljastuminen. Vaikuttaa uhkaavasti siltä, ettei edes Wintrow pysty palauttamaan Vivaciaa ennalleen.

Viimeinen lohikäärme Tintaglia on kuoriutunut ja yrittää nyt epätoivoisesti pelastaa rotunsa. Lohikäärmeiden vanhat "koteloitumispaikat" vain ovat muuttuneet ja liittolaiset kadonneet. Lisäksi tulevat lohikäärmeet ovat hulluja tai vähintään eksyksissä.

Liveship Traders lumosi minut jo ensimmäisellä kirjalla eikä "Ship of Destiny" tuottanut pettymystä. Hobb oli säästänyt jännittäviä salaisuuksia ja yllättäviä käänteitä tähän kolmanteenkin osaan. Jotkut asiat ratkesivat täysin eri tavalla kuin olin ehkä ajatellut, mutta - ehkä juuri sen vuoksi - olen todella tyytyväinen kaikkien sarjan hahmojen kohtaloon.

Julistin "Mad Shipin" luettuani Ophelian lempihahmokseni ja pysyn kannassani - onneksi Ophelia sai hieman sivutilaa tässäkin kirjassa. Koska Ophelia oli tosiaan vain pieni sivujuonne tässä tarinassa, kannustin nyt kaikkein innokkaimmin Maltaa ja ehkä Ettaa ja Wintrowtakin. Hobb osasi punoa aivan ihanasti romantiikkaa kaiken melskeen keskelle ^^

Liveship Traders on ehdottomasti korkeaa fantasiaa sellaisena kuin sen pitääkin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti