lauantai 10. joulukuuta 2016

Magic Bites

Goodreads tyrkyttää kokemukseni mukaan Ilona Andrewsin "Magic Bitesia" heti kun käyttäjä edes vihjailee kiinnostuksesta paranormaaliin ja urbaaniin fantasiaan. Edellä mainitun sivuston liiankin ahkerana selaajana olen myös saanut sen käsityksen, että tästä kirjasta alkava Kate Daniels -sarja on jonkinlainen urbaanin fantasian perusteos, johon monet sitten vertaavat muita vampyyri-, ihmissusi ja mitä-kaupungin-varjoihin-nyt-voi-vain-keksiä-kirjoihin.

Toisin sanoen, "Magic Bites" oli kirja, joka minun oli pakko lukea, joten kun löysin sen Suomalaisen nettikaupasta kohtuuhintaan, en jäänyt pohtimaan vaan klikkasin sen ostoskoriin.

Sankarittarena häärää vähän päälle parikymppinen Kate Daniels, joka elää taikuuden täyttämässä Atlantassa. Taikuus vaikuttaa kaikkien elämään, koska se menee "päälle ja pois" täysin omaan tahtiinsa. Välillä velhoilla on hauskaa uusia hirviöitä kehitellessään ja tavalliset kansalaiset kiroavat, kun autot hyytyvät ja puhelimet lakkaavat toimimasta. Sitten taikuus napsahtaa pois päältä ja teknologia palaa - ja hirviöt pääsevät vapaaksi...

Atlantan taikayhteisössä on kolme suurta vaikuttajaa; muodonmuuttajien lauma, nekromantikkojen järjestö ja näiden välissä lain ja järjestyksen puolesta kamppaileva ritarien kilta. Kate on työskennellyt palkkamiekkana viimeksi mainitulle ja hoitanut pieniä hirviöongelmia, mutta nyt hän pääsee tositoimiin selvittämään isoa murhamysteeriä.

Alku tuntui vähän takkuiselta, kun piti sopeutua uuteen maailmaan. Andrewsin luoma todellisuus tuntui vähän monimutkaisemmalta kuin monessa muussa lukemassani "perus" vampyyri ja ihmissusi tarinassa. Katenkin todellinen olemus jäi vielä ihmetyttämään.

Annan Andrewsille hurjat aplodit siitä, että vampyyrit eivät ole mitään sielunsa puolesta nyyhkiviä komistuksia, vaan täysin nekromantikkojen ja oman verenhimonsa pauloissa olevia petoja - oikeastaan zombeja. Todella virkistävää.

Kate itse oli hauska tuttavuus; meinasin tukehtua siihen maitokupin tilaamiskohtaukseen! Romanssia tässä ensimmäisessä osassa vasta lämmiteltiin, mutta uskoisin, että se lähtee menemään aika ennalta arvattavaan suuntaan, mikä ehkä vähän mutristi allekirjoittaneen suuta.

En ole yhtä innoissani kuin Anita Blaken kanssa, mutta tässä sarjassa on ehdottomasti potentiaalia pidempiaikaiseksi tuttavuudeksi ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti