maanantai 12. joulukuuta 2016

Operaatio Huulituli

Anna Hallavan "Sammakkoprinsessa" oli mielestäni aivan ihana ja onneksi myös jatko-osa "Operaatio Huulituli" löytyi kätevästi omasta lähikirjastosta.

14-vuotiaan keijuprinsessa Ofelian elämän päämäärä on Pyydystää Hottis ja päästä pussailemaan. Valtavana ongelmana on kuningattaren antama keijulahja, Rakkauden Tunteminen, jonka vuoksi Ofelia ei voi suudella kuin sitä yhtä todellista rakkauttaan - muut pojat muuttuvat sammakoiksi, mikä Ofelialle selvisi konkreettisesti edellisessä kirjassa.

Sitten Ofelia kuulee taikajuomasta nimeltä Huulituli, joka mahdollistaa vapaan suukottelun myös niille, joiden lahjana on Rakkauden Tunteminen. Liemi vain sattuu olemaan laitonta ja kuulemma myös vaarallista...

Poikien metsästämisen lomassa Ofelia joutuu myös opettelemaan kruununprinsessan tavoille, mikä hankaloittaa jonkin verran Hottisten Pyydystämistä. Lisäksi Ofelian ympärillä pyörii ihan liikaa tylsiä nörttejä tai muuten vain vääränlaisia poikia niiden söpöläisten piileskellessä jossain muualla.

"Operaatio Huulituli" oli jopa vielä hauskempi ja vauhdikkaampi teinikohellussoppa kuin "Sammakkoprinsessa". Lopputulos oli arvattavissa, mutta se ei haitannut ainakaan minua yhtään, koska matkalla sattui ja tapahtui niin paljon kaikkea hauskaa ja yllättävää. Se Sasun juttu esimerkiksi tuli niin sanotusti ihan puun takaa, vaikka joku nokkelampi ehkä olisi tajunnut senkin kuvion heti kättelyssä :D

Toivottavasti Hallava on jo seuraavan jutun kimpussa, koska minä haluan lisää tällaista viihdettä!

2 kommenttia:

 1. Olen katsellut tuota Sammakkoprinsessaa ja taidan lukea sen joskus sopivalla hetkellä välipalakirjaksi.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on loistava välipala sellaiseen hetkeen, kun väsyttää ja kaikki tympii :D

   Poista