torstai 1. joulukuuta 2016

Night Life

Suomalaisia kirjoja etsiessäni väijyn samalla myös hauskoja ja jännittäviä urbaanin fantasian sarjoja; jotain samanlaista kuin Anita Blake -sarjan ensimmäiset kymmenen kirjaa. Pakkasten tullen en enää viihdy ulkona, joten lähdin vapaapäivänä käymään vieraissa. Naapurikirjastossa valikoima poikkesi suorastaan pökerryttävästi omasta lähikirjastostani ja mukaan valitsin pitkän pähkäilyn jälkeen Caitlin Kittredgen Nocturne City -sarjan ensimmäisen kirjan "Night Life". (Vaihteeksi kirja, jota goodreads ei ollut ehdotellut.)

Luna Wilder on poliisi ja laumaton ihmissusi. Nyt hän saa tutkittavakseen maksullisena seuralaisena toimineen ihmissusitytön murhan. Jäljet johtavat oikein vetävännäköisen ihmissusilauman johtajan luokse.

Ihmissudet eivät ole enää pitkään aikaan olleet kiinnostavien asioiden listallani ja lisäksi ihastuminen murhasta epäiltyyn ihmissusikorstoon kuulosti vähän... kököltä. Päähenkilön toimiminen poliisina kuulosti kuitenkin hyvältä ja Lunaa vielä kuvailtiin kovaksi ja hauskaksi tyypiksi, joten pakkohan tähän tapaukseen oli perehtyä lähemmin.

Meno oli vauhdikasta, kuten urbaanissa fantasiassa kuuluukin. Luna oli ihan hauska ja sähäkkä hahmo; erityisesti nautin siitä, miten hän opetti pervolle kollegalleen käytöstapoja. Ei se salamarakkaus Dmitriinkään lopulta ärsyttänyt niiden ruumiiden ja takaa-ajokohtausten keskellä, vaikka pariin otteeseen pelkäsin, että meno menee liian "komea korsto pelastaa neidon pulasta" -tyyliseksi. Se "sinä tuot narttumaisuuteni esiin" -vitsi alkoi ehkä käydä vähän vanhaksi, mutta tavallaan jaksoin jopa kannustaa tätä romanssia ^^ (Eikä muuten ollut kolmiodraamaa - vai oliko se lähinnä nuortenkirjojen klisee?)

Kittredgen käyttämät lauserakenteet hämmensivät minua välillä ja jouduin useampaankin otteeseen lukemaan virkkeen kahdesti ennen kuin ymmärsin, että kuka teki ja mitä ja milloin.

Pientä tarkistamista teksti olisi ehkä kaivannut, sillä Luna taisi käyttää kännykkäänsä sen jälkeen kun laite oli sulanut loitsun loppuhuipennukseksi ja yhden uhrin kädestä oli murtunut sääriluu...

Loppuhuipennus oli mielestäni vähän hämmentävä sekoitus veristä toiminta- / kauhuelokuvaa ja jotain lastenelokuvaa :P

Kokonaisuutena "Night Life" oli oikein mukava löytö ja mietin nyt, jaksaisinko seuraavalla pakollisella "kaupunkireissulla" tehdä pysähdyksen tuolla naapurikirjastossa katsoakseni, löytyisikö sieltä tämän sarjan toinenkin osa.

PS. Anita Blake pitää edelleen hallussaan ykkössijaa urbaanin fantasian hyllyssäni ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti