sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Age of Assassins

To catch an assassin use an assassin.

Heti kun kirjoitin tämän kirjan nimen, tuli mieleen, että näiden fantasiakirjojen nimissä tosiaan pyöritellään samoja sanoja uudelleen ja uudelleen :P

Kaikki haluavat nitistää häijyn nuoren prinssin ennen kuin tästä tulee hallitsija ja nyt joku on ollut tarpeeksi rohkea pistääkseen toimeksi ja palkatakseen salamurhaajan. Kuningatar värvää vastavuoroisesti oman salamurhaajan etsimään prinssin henkeä uhkaavan hahmon. Näin myös tarinan sankari, salamurhaajan nuori oppipoika Girton, joutuu keskelle hovielämää esittämään aatelispoikaa.

R J Barkerin "Age of Assassins" löytyi jälleen kerran Goodreadsin avustuksella. Odotin sellaista synkempää "grim dark fantasy" seikkailua, mutta oikeastaan tämä muistutti suuresti Robin Hobbin "Assassin's Apprenticea". Nuuskimisen lomassa Girton opettelee ystävystymään ikäistensä poikien kanssa - joista suurin osa inhoaa häntä heti kättelyssä - ja tutustuu tietysti myös söpöön tallityttöön. Oikein suloinen sankari siis ja vastapainona meillä on se perusääliö prinssi.

Kirjan maailmaan olisin mielelläni tutustunut vähän paremmin. Tässä sarjan ensimmäisessä osassa ei esitelty oikeastaan muuta kuin ratsuina käytettävät komeat lentävät petoeläimet.

Tarina eteni mukavan vauhdikkaasti ja prinssin salamurhaajan arvoituksen ratkaisu miellytti minua. Viihdyttävyydestään huolimatta kirjasta puuttui "se jokin" enkä ainakaan tällä hetkellä tunne pakottavaa tarvetta jatkaa sarjan parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti