maanantai 2. huhtikuuta 2018

Ruma kreivitär

Augusta on kaunis, rikas ja ylhäinen. Carolina on kaunis ja rikas, mutta ei ylhäinen. Dorotea on kaunis ja ylhäinen, mutta ei rikas. Julia on ylhäinen, mutta ei kaunis eikä rikas. Jokaisen on löydettävä aviomies empireajan Helsingistä.

Kaari Utrion kirjat ovat minulle sellaisia erityisiin vapaapäiviin säästettyjä herkkuja, joten kun tunsin kaipaavani historiallista viihdettä, kaivoin hyllystä tällä kertaa 1800-luvulle sijoittuvan "Ruman kreivittären". (Olen hautonut opusta siitä asti, kun uusi pokkariversio ilmestyi pari vuotta sitten.)

Tarina oli oikein perinteistä historiallista hömppää; lauma ahneita ja ylimielisiä hyväosaisia ja pulaan joutunut mukava ja järkevä eikä oikeasti edes mitenkään ruma sankaritar. Sankari oli myös oikein miellyttävä ja oikeudenmukainen persoona, vaikka hänellä olikin suorastaan ihastuttava juoni mielessään.

En millään jaksa lukea niitä "normaaleja" viihdekirjoja (teiniversiot jostain syystä uppoavat), missä sankarin ja sankarittaren tietää päätyvän onnellisesti yhteen jo ensimmäisestä kohtaamisesta lähtien. Utrio osaa kuitenkin kirjoittaa hahmonsa oikeasti hauskasti ja ihmisluonnon heikkoja puolia kunnioittaen.

En suosittelisi tätä ystävälleni, joka juuri valitti, ettei tällä hetkellä siedä minkäänlaista romantiikkaa kirjoissa, mutta minä rakastin "Rumaa kreivitärtä". Loistavaa viihdettä, joka jätti hymyn huulille ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti