maanantai 4. kesäkuuta 2018

Red Seas Under Red Skies

"Red Seas Under Red Skies" on toinen osa Scott Lynchin ammattivaras ja -huijari Locke Lamorasta kertovasta sarjasta.

Ensimmäinen kirja "Locke Lamoran valheet" päättyi siihen, että Locke joutui pakenemaan kotikaupungistaan uskollisen kumppaninsa Jeanin kanssa. Toinen kirja alkaa siitä, että Lockella on nuolenkärki painettuna kurkkua vasten. Tästä lähdemme sitten seuraamaan parin vuoden takaisia tapahtumia, jotka johtivat tähän jännittävään umpikujaan.

Lynch osaa kehittää pitkiä, monipuolisia juonia; Lockella on menossa jokin nerokas suunnitelma, joka vaatii lukemattomia mystisiä hankintoja ja huijauksia. (Huomautettakoon, ettei lukijalla ole selvyyttä lopullisesta päämäärästä ennen kuin se on käsillä.)

Locken epäonneksi hän ei saa keskittyä työhönsä rauhassa, vaan kolmas osapuoli haluaa sekoittaa hänet ongelmiinsa. Tämä uusi työnantaja osaa olla sen verran häijy, ettei sankareilla ole muuta vaihtoehtoa kuin suostua toimittamaan tämän asioita.

Joskus liian pitkät ja moniosaiset juonet alkavat pitkästyttää, mutta tällä kertaa tarina piti minut otteessaan alusta loppuun. Jatkuvasti tapahtui jotain jännittävää, odottamatonta tai muuten vain kiinnostavaa. Tapahtumapaikkana oli ensin Tal Verrar, uusi ja ihmeellinen kaupunki, ja myöhemmin päästiin merelle seikkailemaan, joten hienoja juttuja riitti. Lisäksi täytyy kehua, että Locke on hauska. Hänen huomautuksensa (ja myös Jeanin) ovat suorastaan loistavia. Merimiesten ja kissojen välinen suhde oli myös mahtava keksintö.

"Locke Lamoran valheet" teki ihan positiivisen vaikutelman, mutta nyt lämpenin tälle sarjalle oikein kunnolla ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti