sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

The Tethered Mage

Goodreads vilautteli minulle Melissa Caruson uudehkon kirjasarjan avausosaa "The Tethered Mage". Kyseessä on seikkailu maailmassa, jossa kaikki velhot "rengastetaan" eli heidän voimansa kahlitaan ja valjastetaan hallitsijoiden määräämiin tehtäviin.

Tarinan sankaritar on Amalia, hallituksessa istuvan naisen tytär ja perijätär, joka on ikävä kyllä kiinnostuneempi kirjoista kuin politiikasta. Eräänä päivänä hän törmää kadulla toiseen nuoreen naiseen, Zairaan, joka on onnistunut piilottamaan taikavoimansa tähän asti. Sattuman oikusta Amalia ja avoimen vihamielinen Zaira joutuvat nyt yhdessä liekaan.

Kirjan ajatus kuulosti todella hyvältä, mutta alkaessani lukea tajusin, että tämähän onkin ya:ta... O.O Mielenkiintoni meinasi lyssähtää alkuunsa, kiitos tämän asenneongelmani. Keskityin kuitenkin sinnikkäästi lukemaan eteenpäin ja pääsin kuin pääsinkin tarinaan sisään ja huomasin kiinnostuvani häijystä prinssistä ja Zairan ja Amalian ongelmista.

Juoni oli hyvä, kun vain annoin tarinalle mahdollisuuden. Velhojen kerääminen yhteen ja valjastaminen hallituksen aseiksi kuulosti kovasti Robert Jordanin Ajan Pyörän seanchanilaisten tyyliltä. Muuten kirjan tyylistä tuli mieleen Marie Rutkoskin suosittu Winner's-sarja. Juonessa oli mukavasti jännittäviä käänteitä ja yllätyin ihan kunnolla, kun pari pahista paljastui. Olen ihan kiinnostunut lukemaan, miten Amalialle ja Zairalle seuraavaksi tapahtuu.

Romanttista puolta pitää aina muistaa kommentoida; tällä kertaa mentiin sellaisella söpöllä ja herttaisella linjalla. Amalian romanssin esteenä on tietysti iso luokkaero. Ei minulla kuitenkaan ole valittamista; mukava pari. Zairan ihastumisissa oli vähän enemmän väriä ja pohdittavaa lukijalle. Uskon kyllä, että moni lukija arvaa Zairan romanssin suunnan ennen loppuhuipennuksia.

Suosittelen "The Tethered Magea" erityisesti nuorille suunnatun fantasian ystäville ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti