torstai 21. kesäkuuta 2018

Traitor's Blade

Goodreads on tuputtanut minulle sinnikkäästi Sebastien de Castellin Greatcoats-sarjaa ja vihdoin ehdin tarttua sarjan avausosaan "Traitor's Blade".

Kuningas on mestattu vallanhimoisten herttuoiden toimesta. Aiemmin rahvaan oikeuksia valvoivat kuninkaan huolella valikoimat sotilaat, "greatcoats", mutta aateliston vallankaappauksen jälkeen näistä kuninkaan miehistä ja naisista on tullut halveksittuja hylkiöitä.

Falcio Val Mond oli aikoinaan ensimmäinen greatcoat, mutta nyt hän kiertää maata kahden kumppanin kanssa ja yrittää epätoivoisesti toteuttaa edesmenneen kuninkaansa viimeistä tahtoa.

Falcio on sankarina äärimmäisen kunniallinen ja oikeudenmukainen mies, joka on kokenut julmia menetyksiä, mutta jatkaa silti matkaa yhtä jalona kuin satujen ritarit. (Luttana ja ihana mies, toisin sanoen.) Falcion ja hänen kumppaniensa välinen huulenheitto oli hauskaa luettavaa.

Juoni oli hieno. En ehtinyt pitkästyä, kun tasaisin väliajoin joku osoitti sankareita jonkinlaisella aseella. Loppua kohti tuli myös käänteitä, jotka yllättivät minut täysin. Voin vain todeta erehtyneeni parin hahmon suhteen oikein kunnolla!

Maailman yliluonnollista puolta ei hirveästi esitelty tässä ensimmäisessä osassa, mutta juoni oli muuten niin viihdyttävä, etten koe tätä hirveänä puutteena.

Erityiskiitokset annan mahdollisesti inhottavimmasta kelmistä, jonka olen koskaan kirjassa kohdannut; herttuatar Patrionaa vihasin niin antaumuksella, että kiemurtelin tuolillani.

Nyt pitäisi saada jostain sarjan seuraava osa, jotta selviää, mitä Falciolle ja kaikille hänen ihanille ystävilleen seuraavaksi tapahtuu. Uskon, että luvassa on kaikkea jännittävää ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti