keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Grave Memory

It said something about my life when a heavily armed official accused me of causing magical havoc and I had to wonder which incident she meant.

"Grave Memory" on kolmas kirja Kalayna Pricen Alex Craft -sarjassa. Hautaenergiaa kanavoiva noita Alex toteuttaa viimein pitkäaikaisen haaveensa ja perustaa etsivätoimiston opiskeluaikaisen ystävänsä Riannan kanssa. Toimiston ensimmäinen tehtävä käynnistyy, kun itsemurhaajan kummitus väittää kiivaasti, ettei ikinä tappaisi itseään. Tapausta tutkiessaan Alex törmää muihinkin itsemurhiin ja haastattelee ruumiiden varjoja. Jokainen vainaja on menettänyt muistinsa muutaman kuolemaa edeltävän päivän ajalta. Eikä yksikään tunnusta tehneensä tai edes suunnitelleensa itsemurhaa.

Parisuhderintamalla Alexin tilanne on jännittävä; hän on rakastunut kahteen lievästi ilmaistuna saavuttamattomaan mieheen. Toinen on komea sielujen kerääjä, jota Alex kutsuu "Kuolemaksi", koska sielujen kerääjät ovat hyvin salaperäisiä jopa nimiensä suhteen. Toinen on keijujen talvihovin kuningattaren talutusnuorassa oleva keijusoturi Falin. Talvikuningatar haluaisi liittää Alexin voimat hoviinsa ja käyttää siekailematta Falinia hyväkseen piinatakseen vastahakoisen Alexin suostumaan. Ihanan julmaa ja kammottavaa! Koko kirja muuten loppui suorastaan sietämättömän herkulliseen juonenkäänteeseen O.O

Hyvä (eli viihdyttävä) kirja tarvitsee aina hauskoja sivuhenkilöitä sivuilleen. Ihastuin Alexin "taloudenhoitajaan" Ms. B:hen jo edellisessä osassa; tarvitsisin itsekin hänenlaisensa topakan pikku tehopakkauksen. "Grave Memoryssa" Alex tutustuu myös varsijousella turhankin innokkaasti sohivaan poliisinoita Briar Darqueen. Briar on kovan naispoliisin stereotyyppi. Huvittavaa hänessä on hänen tapansa osoittaa refleksinomaisesti rakkaalla varsijousellaan kaikkea yllättävää.

Tämä sarja tuntuu käyvän kirja kirjalta kiinnostavammaksi ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti