tiistai 5. tammikuuta 2016

Väristyksiä haudan takaa

Lainasin Charlaine Harrisin Harper Connelly -sarjan kolmannen osan "Väristyksiä haudan takaa", kun kaipasin jotain nopeaa ja kevyttä lukemista.

Harperiin osui 15-vuotiaana salama, minkä jälkeen hän on pystynyt aistimaan kuolleiden olinpaikat. Velipuolensa Toliverin avustamana hän matkustaa nyt pikkukaupungista toiseen etsimässä vainajia ja selvittämässä kuolinsyitä - maksua vastaan.

Tässä sarjan kolmannessa osassa kateissa on joukko teini-ikäisiä poikia ja vastassa luonnollisesti joukko epäluuloisia lainvalvojia. Harperin ja Tolliverin tarkoituksena on aina löytää ruumiit, nostaa palkkio ja häipyä paikalta, mutta jälleen kerran he joutuvat osallistumaan murhatutkintaan. Myös Harperin henki on vaarassa - jälleen kerran - kun murhaaja kokee hänet uhkana touhuilleen.

Nopeaa, kevyttä ja vauhdikasta, kuten kaksi aiempaakin kirjaa. Tällä kertaa taisin tosin kiinnostua enemmän Harperin rakkauselämästä kuin niistä murhatuista pojista. Harper on monien yhdessä vietettyjen vuosien jälkeen tajunnut rakastuneensa velipuoleensa. Nyt hän pelkää menettävänsä elämänsä tärkeimmän ihmisen, jos Tolliver saa tietää näistä kielletyistä tunteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti