sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Maaliskuun sarjakuvia

Olen aivan liian laiska tehdäkseni jokaisesta pienestä, hetkessä lukaistusta sarjakuvapokkarista oman tekstin, minkä takia en ole yleensä edes maininnut näitä "kirjoja". Nyt päätin kuitenkin listata tänne lukupäiväkirjaani tämän kuun kevennykset. (Minähän luen yleensä niin hirveän raskaita opuksia...)

Maaliskuussa ilmestyi toinen osa mangasarjasta "Häntä pystyyn". Käsikirjoitus Yuka Katano, piirustus Haruki Takakura ja alkuperäisteos Aki Hamanaka. Sarjassa seurataan eläinlääkärin urasta haaveilevaa opiskelijapoika Seijiä, joka on liittynyt rahavaikeuksista kärsivään koirakerhoon. Kerhon tarkoitus on pelastaa koiria.

Ostin ensimmäisen "Häntä pystyyn" -pokkarin hetken mielijohteesta ja nyt lukemista oli tietysti pakko jatkaa, vaikka tämä ei ihan lempimangakseni noussutkaan. "Häntä pystyyn" ei ole liian masentava tai synkkä, mutta käsittelee kuitenkin oikeita, vakavia asioita tarinoissaan. Pidän hauskemmista, vähän epärealistisista mangoista, joissa on naurettavia kohtauksia ja hahmoja.

Tässä toisessa osassa käsitellään steriloimattomien koirien vahinkopentuja ja sitä, miten näistä pennuista tulee helposti hylättyjä kulkukoiria. Lisäksi paljastuu, että yliopistolla käytetään koe-eläimiä (koiria tietysti) opiskelijoiden harjoitusmateriaalina.

Joka kuukausi pitää tietysti aina lukea uusin Aku Ankan Taskukirja. Nyt vuorossa oli numero 437 "Kultakylpy". Ei kai tästä tarvitse sanoa muuta kuin "kevyttä viihdettä". Meno taitaa pysyä samana vuodesta toiseen; Roope puolustaa omaisuuttaan, Aku pakenee velkojia, Musta Pekka ei osaa pitää näppejään kurissa, Karhukopla yrittää turhaan päästä käsiksi Roopen rahasäiliöön... Hauskaa kohellusta ^^

Viime aikoina ongelmani Aku Ankan suhteen on ollut se, etten millään tunnu löytävän sopivaa rakoa taskareiden lukemiseen. Koko ajan on muka niin hirveä kiire edetä niiden fantasiasarjojen kanssa. Yhden Aku Ankan Taskukirjan lukeminenhan voi viedä jopa pari tuntia... Monesti luen taskarin vasta aivan kuun lopussa, kun se on "pakko" saada pois alta ennen seuraavan ilmestymistä. Kyllä, elämäni on rankkaa ja täynnä suuria haasteita :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti