lauantai 5. maaliskuuta 2016

Majakanvartija

Olen viime aikoina ahminut niin innokkaasti fantasiaa, että yksi ehdottomista lempikirjailijoistani on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Tartuin siis innoissani Camilla Läckbergin Fjällbacka-sarjan seitsemänteen osaan "Majakanvartija".

Patrik on juuri palannut sairaslomalta, kun nuori ekonomi murhataan Fjällbackassa. Samaan aikaan nuori nainen pakenee pienen poikansa kanssa aaveistaan tunnettuun pikkusaareen.

Jännittävän murhamysteerin lisäksi "Majakanvartijassa" käsitellään sarjan aiemmista osista tuttujen hahmojen elämää; perheonnea sekä suuria menetyksiä ja surua.

Läckbergin kirjoissa ehkä parasta on hänen kykynsä ujuttaa murhien keskelle pieniä, hulvattomia arkielämän palasia; poliisipäällikkö Mellberg, innokas, mutta taitamaton isoisäpuoli, sai päähänsä soseuttaa tehosekoittimella hampurilaisateria vauvalle. Mellbergin naisystävä tuli kotiin juuri ajoissa ja hätisti miehen poliisiasemalle töihin. Tämä tietysti lisää Patrikin paineita murhatutkinnan suhteen:

Viimeiseksi muttei vähäisimmäksi Patrik kääntyi esimiehensä puoleen. Rutiineihin kuului nykyään, että Mellbergin haitallinen vaikutus tutkinnan kulkuun pyrittiin minimoimaan.

"Bertil", hän sanoi vakavana. "Sinua tarvitaan täällä asemalla huolehtimassa siitä, että kaikki sujuu. Olet meistä taitavin käsittelemään tiedotusvälineitä, eikä sitä koskaan tiedä, milloin toimittajat saavat vihiä tapahtuneesta."

Mellberg piristyi kuin taikaiskusta.

En osaa kuin hehkuttaa sitä, miten mahtava "Majakanvartija" ja koko Fjällbacka-sarja on! Alyson Noëlin teinifantasiakirjojen jälkeen Läckbergin tarinoiden ihanuus taisi oikein korostua... Ihailen sitä, miten Läckberg paljastaa tarinan lukuisia pieniä palasia yksitellen, mutta ei vahingossakaan möläytä koko kuviota. Tämän kirjan keskeyttäminen töiden ajaksi oli yhtä tuskaa, kun aina halusi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu! Nukkuma-ajan lähestyessä oli pakko lukea vielä yksi sivu... ja vielä yksi...

Pitää ehkä odottaa lomaa ennen kuin uskallan lukea seuraavan Läckbergin kirjan; sitten lukemista ei tarvitse keskeyttää töiden ja aikaisten aamuherätysten kaltaisten häiriötekijöiden vuoksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti