torstai 24. maaliskuuta 2016

The Glasswrights' Master

Nyt on Mindy L. Klaskyn Glasswrights' -sarjan viides ja viimeinen osa "The Glasswrights' Master" luettu ^^

Morenian kuningaskunnan naapurit Brianta ja Liantine käyttävät prinsessa Berylinaa tekosyynä ja hyökkäävät Moreniaan. Rani ja kuningas Halaravilli pakenevat Sarmoniaan, Morenian etelänaapuriin, jonka metsissä myös Halaravillin kuningatar Mareka piilottelee vastasyntyneen kruununprinssin kanssa.

Myös Ranin entinen rakastaja Tovin on päätynyt Sarmoniaan ja liittynyt näyttelijäseurueen matkaan. Hän on ehtinyt tutustua läheisesti paikalliseen noitaan.

Ikävä kyllä Sarmonian metsissä vaanii kostonhimoinen Crestman ja muita Fellowship of Jar -salaseuran jäseniä. Crestmanin tavoite on tappaa Rani ja salaseura puolestaan on suunnitellut jo useamman kirjan ajan kaikkien viiden valtakunnan hallitsemista.

Lopulta juonitteluihin joutuvat sekaantumaan sekä Tovin että Sarmonian noitasisaret.

En monesti malta käyttää sanakirjaa apuna, mutta Klasky käyttää välillä sellaisia vanhaksi menneitä sanoja, että niiden etsimisestä sai hyvät naurut palkaksi. Halaravillin polvihousut, "breeches", sanakirja olisi ehdottanut ensimmäisenä takapuolta ja kaikkea peräpäähän liittyvää :D

Glasswrights' -sarja on ollut ihan mukavaa luettavaa, jonka parissa on ollut jännittäviäkin hetkiä. Tämä päätösosa ei kuitenkaan tarjonnut enää suurempia yllätyksiä, vaan tarina loppui kuten minä ja varmasti moni muukin lukija oli arvannut. Mielestäni "The Glasswrights' Master" muistutti jotain Disneyn elokuvaa. Kai se on pakko myöntää, että tämä oli nuortenkirjasarja. (Jään ja tulen laulu on tehnyt minusta liian vaativan...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti