sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Forest Mage

Robin Hobbin Soldier Son -trilogian avausosa "Shaman's Crossing" oli minulle vähän turhan puuduttava kokemus. Mukana oli kuitenkin paljon kaikkea kiinnostavaa, joten tartuin rohkeasti seuraavaan kirjaan "Forest Mage".

Nevare selvisi hengissä metsässä asustavan villikansan aiheuttamasta lumotusta rutosta ja pääsi samalla eroon vanhan noita-akan kirouksesta. Tai siis näin hän kuvitteli.

Toisin kuin muut villikansan ruttoon sairastuneet, Nevare ei ole laihtunut luurangoksi, vaan pulskistuu koko ajan huolimatta siitä, miten vähän hän syö. (Jokaisen nykynaisen pahin painajainen.) Nevaren lihominen johtuu taikuudesta, mutta kukaan ei usko sitä, vaan Nevare joutuu kokemaan paheksuntaa ja pilkkaa jopa läheisiltään.

Lihavalla miehellä, joka on liian painava ratsuväen hevosen selkään, ei ole toivoakaan menestyä sotilaana. Nevaren tilanne on lopulta niin tukala, että hän joutuu pakenemaan syrjäseuduille, missä taikuuden kyllästämä villikansa elää.

Hobb osaa todellakin potkia sankareitaan päähän. Fitz-parkaa mukiloitiin sekä fyysisesti että yliluonnollisesti ja Nevare joutuu läskiensä vuoksi ankaran henkisen pahoinpitelyn uhriksi.

En muista törmänneeni lihavuudesta kärsivään sankariin yhdessäkään fantasiatarinassa, joten Nevaren ongelmat olivat kiinnostavaa (ja kauhistuttavaa) seurattavaa.

Edellisen kirjan tavoin "Forest Mage" oli välillä vähän raskassoutuinen. Kyllästyin oikeastaan aina, kun Nevare tarjosi lukijalle toisen käden tietoa kaukaisista tapahtumista. Onneksi tätä oli vähemmän kuin aiemmassa kirjassa ja tarina seurasi enemmän Nevaren tekemisiä. Nevaren tekemiset nyt olivat aika mitäänsanomattomia loppua ehkä lukuun ottamatta, mutta Nevare kohtasi matkallaan kiehtovia uusia hahmoja ja mukavia vanhoja tuttuja.

Nevaren rakkauselämä oli tässä toisessa kirjassa hieman värikkäämpää; Carsina muuten yllätti allekirjoittaneen täysin, vaikka ehkä olisi pitänyt arvata jotain tällaista tapahtuvan. Mitään suurta hömppää Hobb ei kuitenkaan - vieläkään - tarjoillut :P

Lopputilanne oli taas sellainen, etten voi kuvitellakaan jättäväni viimeistä osaa lukematta. Haluan ehdottomasti tietää, mitä Nevarelle ja muille hyville tyypeille tapahtuu seuraavaksi. Erityisesti toivon lisää tietoa Nevaren pikkusiskon kohtalosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti