sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Dragon Keeper

Fantasiafriikki ei pärjää pitkään pelkillä dekkareilla ja nyt oli aika tarttua jälleen kestosuosikkiini Robin Hobbiin. Vuorossa on nyt Rain Wilds Chronicles -sarja, jonka ensimmäinen osa on nimeltään "Dragon Keeper".

Huom! Sarjaa edeltävät Farseer-, Liveship Traders - ja Tawny Man -sarjat, joten älä lue pidemmälle, jos et kaipaa spoilereita näihin liittyen!

Tässä sarjassa palataan Liveship Traders -sarjan maisemiin Rain Wild -joen varrelle, jonne lohikäärme Tintaglia ihmisapuriensa kanssa johdatti merikäärmeet koteloitumaan ja muuttumaan lohikäärmeiksi. Nyt uudet lohikäärmeet ovat valmiita tulemaan esiin, mutta ikävä kyllä merikäärmeiden huono kunto ja liian lyhyt koteloitumisaika ovat jättäneet lohikäärmeet kitukasvuisiksi ja epämuodostuneiksi.

Ihmiset tekivät aikoinaan sopimuksen Tintaglian kanssa nuorten lohikäärmeiden hoitamisesta, mutta Tintaglia on kiireinen löytämänsä uroslohikäärmeen kanssa ja nälkäisten, lentokyvyttömien petojen ruokkiminen alkaa rasittaa ihmisiä.

Jossain viidakon keskellä pitäisi kuitenkin olla lohikäärmeiden entisten liittolaisten mahtava kaupunki, jonka lumous saattaa olla surkeiden lohikäärmeiden viimeinen toivo.

Mukana seikkailemassa on myös kaksi ihmissankaritarta. Alise on bingtownilaisen kauppiassuvun tytär, jonka suurin unelma on tutkia lohikäärmeitä. Pettymys tympeään aviomieheen saa hänet lähtemään täysin epäsopivalle matkalle.

Thymara puolestaan on hylkiö kansansa keskuudessa. Rain Wild -joki aiheuttaa mutaatioita ja Thymaralla oli jo syntyessään niin voimakkaita mutaatioita, että kätilö olisi jättänyt hänet puun oksalle kuolemaan. Yhteiskunnan sääntöjen mukaan Thymaralla ei ole oikeutta mennä naimisiin tai erityisesti saada lapsia, koska nämä olisivat varmasti entistä pahemmin epämuodostuneita.

Oli mukava palata tuttuun maailmaan. Sandersonin jälkeen Hobbin luoma maailma tuntui selkeältä ja kotoisalta ja ehkä ihan pikkuisen vähemmän jännittävältä. Oli hauskaa nähdä vilaukselta Althea ja Malta ja vanha kunnon Paragon. Toisaalta pidin kovasti näistä uusista hahmoista.

Hobbin tyyli ei ole mitään toiminnan tykittämistä, mutta asiat etenivät jatkuvasti ja kaikkea pientä kiehtovaa juonittelua tuli mielestäni juuri sopivasti ja matkan varrella näistä uusista hahmoista paljastui kaikenlaista.

Odotan innolla, mitä seuraavat osat tuovat tullessaan. Suosittelen näiden kirjojen lukemista kaikille, jotka ovat nauttineet Hobbin aiemmista sarjoista ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti