lauantai 3. helmikuuta 2018

Pääskytorni

Robin Hobbin jälkeen palasin heti toisen mahtavan fantasiasarjan eli Andrzej Sapkowskin Noiturin pariin. Vuorossa oli sarjan kuudes osa "Pääskytorni".

Geralt ja Yennefer - ja iso joukko ilkeitä ja ahneita tyyppejä - etsivät edelleen kiivaasti Ciriä, joka seikkaili jonkin aikaa iloisen rosvojoukkion kanssa, mutta joutuikin yllättäen varsin tiukkaan tilanteeseen. Onnekseen Ciri on noiturien kouluttama ja muutenkin varsin poikkeuksellinen yksilö. Geralt - ja lukija - saavat vihdoin kuulla lisää siitä, miten ja miksi Ciri on erityinen.

Kunnon fantasiakirjan tavoin "Pääskytorni" tarjosi taas toimintaa ja kivoja pikku salaisuuksia. Vanhat ihanat hahmot olivat mukana, mutta toivotin jälleen tervetulleiksi myös hauskat uudet matkatoverit. Erityisesti Angouleme oli aivan hurmaava tyttö XD

Toistan nyt itseäni, mutta jälleen kerran on pakko kehua Sapkowskin huumoria.  Se uppoaa minuun kuin ahneen kanini hampaat rusinaan ja lisänaurut saan ajattelemalla jotain tiukkapipoa lukemassa samaa tekstiä.

Sen joudun tunnustamaan, että ne neuvottelut ja sotajoukkojen liikkeiden kuvaukset eivät kauheasti jaksaneet kiinnostaa. Halusin silloin vain tietää, mitä Geralt ja Ciri touhuavat.

Täytyy pikimmiten hakea se seitsemäs kirja kirjastosta ja selvittää, miten tässä seuraavaksi käy ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti