keskiviikko 28. helmikuuta 2018

The Gray Wolf Throne

"The Gray Wolf Throne" on kolmas osa Cinda Williams Chiman nuorille suunnatusta fantasiasarjasta. Vähän epäilytti tarttua tähän heti Abercrombien kirjojen jälkeen, mutta olin varannut tämän kirjastosta niin ei siinä sitten ollut vaihtoehtoja :P

Nämä Chiman kirjat ovat huomattavasti "söpömpiä" kuin nuo edellä mainitut Abercrombien teokset; reipas nuori prinsessa ja katupoika asettuvat yhdessä häijyä vanhaa velhoa vastaan pelastaakseen valtakunnan ja viattomat kansalaiset.

Tällaiseksi kevyemmäksi fantasiaksi "The Gray Wolf Throne" oli kuitenkin todella hyvä; mukavasti toimintaa ja jännittäviä hetkiä. Maailma hallitsijoineen ja historioineen on kiehtova ja tuntuu selkeältä ja loppuun asti mietityltä. (Vähän ehkä ihmettelen sitä, miksi velhot eivät osaa tehdä taikuuteen tarvitsemiaan amuletteja ja klaani puolestaan ei pysty käyttämään valmistamiaan velhoamuletteja.)

Myös hahmot ovat kiinnostavia, vaikka ovatkin hieman puhtoisempia kuin joissain aikuisten kirjoissa.

Ihastuin Hanin ja Raisan romanssiin jo edellisessä kirjassa ja nyt kannatan tätä paria vain entistä enemmän. (Voisiko joku pian mukiloida sen ääliö Micahin ja humauttaa itsevarman virneen sen ärsyttävän ylimielisen Reidinkin naamalta?)

Micahin ja hänen sisarensa Fionan mahdolliset tavoitteet ja suunnitelmat herättävät runsaasti kysymyksiä ja odotan innolla, saadaanko tästä kaksikosta vielä isompaakin harmia. Prinsessa Mellony on toistaiseksi jäänyt pieneen sivuosaan ja odotan myös, mitä hän mahdollisesti keksii jatkossa.

Olen onnellinen, että innostuin jatkamaan Chiman kirjojen parissa. Tämä sarja tuntuu vain paranevan edetessään. Aion ehdottomasti lukea viimeisenkin osan ja suunnittelin jopa kirjailijan uusimpaan Shattered Realms -sarjaan tutustumista; se käsittääkseni on jatkoa tälle sarjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti