sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Poldark - Syytetty

Aloitettujen sarjojen kanssa eteneminen... etenee huikeaa vauhtia. Tällä kertaa siirryin fantasiasta historiallisen fiktion pariin ja luin Winston Grahamin Poldark-sarjan kolmannen osan "Syytetty".

"Syytetty" alkaa jännittävissä merkeissä, kun sankarimme Ross joutuu oikeuteen syytettynä mellakointiin yllyttämisestä ja tullimiehen kimppuun hyökkäämisestä.

Lisäksi Poldarkin suvulla on edelleen ongelmia rahan kanssa, kun kaivostoiminta ei tuota tarpeeksi eikä varaa tilanteen parantamiseen ole. Serkusten Francis ja Ross pitäisi tyytyä eloonsa herrasmiesmaanviljelijöinä, mutta ylpeys ja vanhat velat painavat.

Edellisessä kirjassa keskityttiin niin siihen kaivostoimintaan liittyvään juonitteluun, etten voinut kuin huokailla tylsistyneenä. Nyt tätä puhetta oli vähemmän ja sain nauttia oikeudenkäynnistä ja tietysti kaikenlaisista ihmissuhdedraamoista.

Jörö Ross ja reipas Demelza ovat omalla kliseisellä tavallaan sekä hassuja että suloisia. Välillä pyörittelin silmiäni, mutta heti perään kannustin pariskuntaa täysin rinnoin. Ongelmiahan Rossilla ja Demelzalla riittää tyttären menettämisen jälkeen. Rossin kauniin ja hienostuneen nuoruudenrakkauden Elizabethin läheisyys ei varsinaisesti auta asioita.

Kirjan kiinnostavimmaksi hahmoksi nousi suureksi yllätyksekseni jo heti alussa nuori lääkäri Enys Dwight. Hänen uusi, kielletty ihastuksensa ei ollut minulle se viihdyttävin juttu, vaan innostuin ihan niistä potilaskäynneistä. Vasta aivan kirjan lopussa aloin arvostaa sitä Carolinen ja Unwinin maalaistohtorille tarjoamaa kolmiodraamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti