torstai 15. helmikuuta 2018

The Exiled Queen

Cinda Williams Chiman Seven Realms -fantasiasarjan aloitusosa "The Demon King" oli viihdyttävä lukukokemus ja erityisesti prinsessa Raisan tilanne kirjan lopussa niin jännittävä, että päätin vakaasti jatkaa sarjan parissa. Asia kuitenkin unohtui, kun uusia kirjoja tulvii jatkuvasti. Nyt innostuin taas vaihteeksi lukemaan jo aloitettuja sarjoja loppuun ja innostuin lainaamaan tämänkin sarjan toisen osan "The Exiled Queen" kirjastosta.

Velhoksi paljastunut Han Alister suuntaa ystävänsä Fire Dancerin kanssa kohti velhojen koulua. Klaanit tarjoavat Hanille lukukausimaksut, mutta vastapalvelukseksi Han joutuu vielä asettumaan klaanien puolesta ahneita ja liiankin mahtavia velhoja vastaan.

Prinsessa Raisa puolestaan pakeni täpärästi edellä mainittujen ahneiden velhojen järjestämästä pakkoavioliitosta. Raisa naamioituu ystävänsä ja suuren ihastuksensa Amonin avulla sotilaskoulun alokkaaksi ja päätyy näin tietämättään Hanin naapuriksi. (Kaikki koulut ovat yhtenä rykelmänä.)

Koulussa on tietysti myös kummankin sankarin yhteinen vihamies, velho-opiskelija Micah siskoineen ja serkkuineen.

Mielestäni tämä sarja jopa parani toisessa kirjassa; toimintaa oli mukavasti ja tapahtumat tuntuivat merkityksellisemmiltä ja jännittävämmiltä nyt, kun maailma alkoi olla tuttu.

Tässä sarjassa on myös kiehtova kolmiodraama - joka on itse asiassa levinnyt vähän monikulmaisemmaksekin. Amonin ja Raisan välinen romanssinpoikanen sai vähän kuoppia matkan varrelle, kun taas Hanin ja Raisan törmätessä toisiinsa alkoi kipinöidä ihanasti <3 Tällä hetkellä pidän kovasti peukkuja näiden sankareiden romanssin puolesta ^^

Loppua kohti tilanne kääntyi taas jännittävään suuntaan ja kirja loppui tietysti kesken, kun yksi sankari jäi pahaan paikkaan. Nyt on sitten pakko vain hankkia se seuraavakin osa, koska haluan nähdä tämän seikkailun ratkaisuun asti ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti