sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Sword of the North

Abercrombien Ensimmäinen laki -sarja innosti minut palaamaan Luke Scullin Grim Companyn pariin. Sarjan toinen kirja "Sword of the North" odotti onneksi valmiina omassa kirjahyllyssäni.

Vanha soturi Brodar Kayne on lähtenyt uskollisen ystävänsä Jerekin kanssa pelastamaan perhettään sadististen barbaarikuninkaiden, shamaanien ja noitien keskeltä.

Nuori sankari Davarus Cole - jonka luulin itse asiassa kuolleen edellisen kirjan lopussa! - on joutunut vankileirille kävelevien ruumiiden piinaamalle saarelle.

Jumalat kukistaneet ikivanhat, mutta eivät täysin kuolemattomat velhot selvittävät edelleen keskinäistä arvojärjestystään, mutta ihmisiä vanhempi ja mahtavampi kansa tekee paluuta ja muidenkin sankareille tuntemattomien rotujen jäseniä putkahtelee esiin. Iso ja ilkeä demonikin on pistänyt lusikkansa soppaan.

"Sword of the North" tempaisi minut mukaansa heti ensimmäisistä luvuista lähtien ja jännitys vain tiivistyi uusien asioiden paljastuessa tästä kiehtovasta maailmasta. Tarina on loistava sekoitus rehellistä miekka- ja nyrkkitappelua ja kutkuttavia yliluonnollisia salaisuuksia.

Jörö, mutta sisältä kuitenkin aika pehmeä Kayne ihastutti persoonallaan vähintään yhtä paljon kuin sarjan avausosassa.

Davarus Cole, joka oli ennen ärsyttävä ja naurettava nuori kukonpoika puolestaan yllätti minut. Ensimmäinen yllätys oli tietysti se, että poika oli edelleen hengissä. Suurempi yllätys oli se, että hän alkoi oikeasti kuulostaa sankarilta. Ja liittyi häneen vielä yksi, juonen kannalta melko jännittävä yllätyskin...

Ensimmäisen kirjan narttuhirviö Yllandris osoittautui myös varsinaiseksi takinkääntäjäksi; hän vaikutti nyt pikemminkin sankarittarelta kuin kierolta noita-akalta.

Grim Company on ehdottomasti lukemisen arvoinen fantasiasarja ja luettuani tämän toisen kirjan tuli kiire päästä käsiksi seuraavaan osaan. Jos olet pitänyt Abercrombien kirjoista, suosittelen tarttumaan seuraavaksi Scullin tuotoksiin ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti