torstai 8. maaliskuuta 2018

Dead Man's Steel

Luke Scullin "Sword of the North" oli niin mahtava, että halusin heti lisää. Onneksi ainakin yksi joku lähikirjastoni asiakkaista ilmeisesti lukee myös kunnon fantasiaa ja hyllyssä odotti ihan valmiina tämän sarjan kolmas osa "Dead Man's Steel". (Kirja kun ei ikävä kyllä vielä korista omaa hyllyäni.)

Vanhat sankarit ovat edelleen suurimmaksi osaksi hengissä. Pääsemme todistamaan liikuttavia jälleennäkemisiä ja opimme, miksi jumalten kukistaminen oli todella huono idea. Ihmiskunta on nyt kahden mahtavan vihollisen välissä ja joukkotuho uhkaa.

"Dead Man's Steel" oli sarjan ensimmäisten osien tapaan kirja, jota ei malttaisi laskea käsistään, kun on alkuun päässyt. Tällä kertaa minua tosin häiritsi se, että mukaan tuli scifiltä haiskahtavia elementtejä; pidän eniten ihan rehellisestä miekka ja magia seikkailusta ja lentohärvelit ja aivoihin istutetut implantit pilaavat herkästi tunnelman.

Onneksi kaikkien synkkien uhkakuvien lomaan Scull oli onnistunut ujuttamaan täydellisesti ajoitettuja pissataukoja ja muuta huvittavaa, joten huumorin suhteen tämä sarjan päätösosa ei tuottanut pettymystä.

Myös hahmot ihastuttivat minua yhtä paljon kuin aiemminkin. Kayneen ihastuin heti kättelyssä, mutta esimerkiksi Colen täytyi vähän kasvaa ensin. Tämä nuori sankari yllätti minut edellisessä kirjassa muuttumalla täydestä pellestä turhankin vakavamieliseksi oikeuden puolustajaksi. Tässä sarjan päätösosassa Cole oli ehdottomasti parhaimmillaan. Hän oli selvästi saanut takaisin osan siitä nuoren miehen egostaan, mutta mukana oli myös sinnikkyyttä ja tervettä järkeä hillitsemässä niitä pahimpia ylilyöntejä hölmöilyn saralla. Tuloksena oli mukava ja reipas nuorukainen, jolla tosin oli aikamoinen taakka kannettavanaan.

"Dead Man's Steel" lopetti Grim Company -sarjan komeasti, mutta... En taida pitää näistä lopuista. Tuli samanlainen olo kuin keksipaketin viimeisiä muruja katsellessa. Olisin myös toivonut vähän erilaisia ratkaisuja joidenkin hahmojen kohtalojen suhteen. Tai tarkemmin ajateltuna minun versioni olisi ollut paljon tylsempi, joten todetaan vain, että hieno lopetus ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti