maanantai 12. maaliskuuta 2018

Promise of Blood

Goodreads on tyrkyttänyt minulle Brian McClellanin "Promise of Bloodia" jo pidemmän aikaa. Tarinaa on kuvattu "Ranskan vallankumoukseksi velhoilla". Se alkaa, kun ruutivelho Tamas syrjäyttää hölmön kuninkaan muutaman muun vaikutusvaltaisen henkilön kanssa.

Olen syrjäyttänyt tämän kirjan monesti, koska en pidä tuliaseista ja toisaalta taas rakastan kruunupäitä. Suhtauduin siis todella negatiivisesti ajatukseen kirjasta, jossa miehet ammuskelevat innoissaan mestattuaan kaikki siniveriset.

Taas kerran saan todeta, että onneksi tartuin kirjaan ennakkoluuloista huolimatta; tarina oli jännittävä ja vauhdikas ja maailma todella kiehtova ja hienosti rakennettu. Ruutia käyttävien ja hallitsevien ruutivelhojen lisäksi mukana oli useampia erilaisia velhoja ja erityiskykyjä omaavia hahmoja. Siinä vaiheessa, kun alettiin vihjailla jumalten saapumisesta, meinasin pissata housuun innosta.

Sankarit olivat sympaattisia ja heidän matkassaan oli mukava kulkea. Lisävärinä oli pari ihanan salaperäistä naista, Rozalia ja Ka-Poel. Eritasoisia pahiksia oli useampia ja jokainen oli sopivan halveksittava tyyppi. Lempihahmoni oli ehdottomasti kokki - anteeksi keittiömestari - Mihali. Näin äkkiseltään on vaikea keksiä yhtä mahtavaa hahmoa <3

Toisin sanoen ihastuin tähän sarjaan kunnolla. Ainoana heikkoutena mainitsen turhan vähäisen naisnäkökulman. Toisaalta McClellanin luoma maailma vaikutti uskomattoman tasa-arvoiselta; merkittävä osa sotilaista ja vartijoista oli naisia.

Aion ehtiä lukea seuraavankin osan jossain välissä ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti