sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Prince of Thorns

Mark Lawrencen "Prince of Thorns" on loikkinut lukulistallani edes takaisin. Aluksi kiinnostuin tästä symkempää fantasiaa edustavasta kirjasta. Sitten luin useampia negatiivisia kommentteja, joiden mukaan kirja on pelkkää tarkoituksetonta väkivaltaa, kiduttamista ja raiskaamista.

Onneksi päätin lopulta tarttua tähän prinssi Jorgista kertovaan sarjaan. Hädin tuskin neljätoistavuotias prinssi Jorg on siis jostain syystä päätynyt isänsä palatsista tien päälle likaisen rosvojoukon johtohahmoksi.

Ennakkotietojeni mukaisesti tarinan "sankari" on erittäin epämiellyttävä tyyppi. Jorgilla on valtava vihanhallintaongelma ja hän nauttii tappamisesta ja toisten kärsimyksestä.

Olen lukenut niin paljon perinteisistä, ihanteellisista fantasiasankareista, että sadistinen kauhukakara Jorg osoittautuikin ihanan virkistäväksi päähenkilöksi. Juoni ei ollut mitenkään poikkeuksellisen monimutkainen, mutta tarina oli rakennettu hienosti ja seurasin kiinnostuneena Jorgin vaiheita. Kirja tietysti loppui herkulliseen kohtaan ja nyt odotan kärsimättömänä, että kirjasto hankkisi valikoimaansa sarjan seuraavan osan. (Kaikki muut Lawrencen teokset tuntuvat löytyvän, mutta tämän trilogian keskimmäinen osa puuttuu!)

"Prince of Thorns" on vauhdikas ja viihdyttävä fantasiaseikkailu niille, jotka ovat kyllästyneet liian söpöihin ja kunniallisiin sankareihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti