perjantai 23. maaliskuuta 2018

Words of Radiance

"Words of Radiance" on toinen osa Brandon Sandersonin Stormlight Archives -sarjasta, jonka ensimmäisen osan "The Way of Kings" sain jokin aika sitten luettua. Ensimmäinen kirja meinasi tyrmätä minut heti kättelyssä silkalla pönäkyydellään ja toinen osa oli vielä hieman paksumpi O.O

Olen lukenut "Words of Radiancen" useammassa erässä, kun välillä on pitänyt hotkaista kirjaston löytöjä eikä kärsivällisyyteni riitä paneutumaan vain yhteen kirjaan niin pitkään kuin tällaisen mötikän selvittämiseen menee :D

Ennen kuin kukaan saa väärää käsitystä; "Words of Radiance" ei pituudestaan huolimatta ole mitenkään puuduttavaa luettavaa. Ensinnäkin Sandersonin luoma maailma on ihmeellinen. Uskoisin, etten ole vielä koskaan tutustunut näin kiehtovaan maailmaan.

Myös Sandersonin hahmot ovat ihania ja Shallanin, Kaladinin ja Adolinin kohtaaminen oli minusta aivan mahtavaa. Shallanin ja Kaladinin yhteenotot olivat oikeasti nokkelia ja hauskoja. Myös Witin ja vanhan kärttyisän asemestarin tokaisut olivat nerokkaita.

Juonesta sanon, että salaisuudet paljastuvat piinallisen hitaasti ja yllätyksiä tulee juuri kun luulee tietävänsä missä mennään.

"The Way of Kings" teki minuun vaikutuksen ja tästä toisesta osasta nautin itse asiassa vielä enemmän (vaikka lukeminen kestikin). Tarinaan oli varmaan helpompi uppoutua, kun hahmot ja maailma alkoivat olla tuttuja.

Nyt odottelen mukavanhintaista pokkariversiota sarjan kolmannesta osasta ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti