perjantai 25. toukokuuta 2018

Lord of the Silver Bow

Goodreads suositteli minulle David Gemmellin fantasiakirjoja, mutta selaillessani kirjailijan tuotantoa iskinkin silmäni hänen Troy-trilogiaansa, joka kertoo pronssikauden Kreikasta myytteineen ja taruineen. Muinainen Kreikka on yksi niistä asioista, joista jaksan aina innostua, joten oli aivan pakko tilata sarjan ensimmäinen osa "Lord of the Silver Bow" testattavaksi.

Kirjan takakansi lupasi jännittävää juonittelua ja romantiikkaa ja odotukseni olivat korkealla. Jo ensimmäisten lukujen jälkeen tunsin, että olin löytänyt jotain todella upeaa.

Tapahtumia seurataan usean eri hahmon näkökulmasta. Yksi on suurena ja onnekkaana seikkailijana tunnettu prinssi Helikaon. Toinen on pakkoavioliittoon tuomittu nuori papitar Andromache. Lisäksi mukana on suloinen, ensimmäiselle merimatkalleen päässyt laivapoika ja lukuisia entisiä ja nykyisiä prinssejä ja prinsessoja.

Julmuutta ja verisiä tekoja muinaisesta Kreikasta löytyi tarpeeksi. Juonenkäänteet olivat jännittäviä ja sitä juonittelua oli mielestäni juuri sopivasti. Romantiikkaakin todella löytyi, mutta kaiken silpomisen ja selkään puukottamisen lomassa se ei tuntunut yhtään liian siirappiselta, vaan päin vastoin täydensi tarinan loistavasti.

Tarina jäi kirjan lopussa kutkuttavaan kohtaan useammankin hahmon osalta, joten minun oli pakko tilata heti seuraava osa ja nyt odotan sitä innolla.

Tämä oli ehkä enemmän historiallista fiktiota kuin fantasiaa - myytit ja yliluonnolliset jutut olivat enemmänkin sivumakuna - mutta suosittelen tätä sarjaa kaikille korkean fantasian ystäville. Minä ainakin lumouduin ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti