lauantai 5. toukokuuta 2018

The Cruel Prince

Holly Blackin "The Cruel Prince" herätti kiinnostukseni heti kun kuulin tästä, vaikka suhtaudun kroonisen epäluuloisesti nuorille suunnattuun fantasiaan. Joskus monesti on kuitenkin pakko tarttua tällaisiin hypetettyihin tapauksiin. Jälleen kerran suositun kirjan valitseminen oli hyvä idea.

Jude on ihmistyttö, joka yhdessä sisartensa kanssa siepattiin lapsena keijujen maailmaan. Keijut suhtautuvat helposti hajoaviin kuolevaisiin alentuvasti ja jopa vihamielisesti, minkä lisäksi keijujen maailman taikuus on monesti vaaraksi ihmisille. Kaiken huipuksi keijukuninkaan nuorin poika Cardan inhoaa Judea aivan erityisesti ja pyrkii kiusaamaan tätä aina tilaisuuden tullen.

Ihmistytöt komeiden keijupoikien keskellä vaikutti alkuun tuhoon tuomitulta, aivan liian kuluneelta ja ennalta-arvattavalta ajatukselta. Holly Black onnistui kuitenkin pyörittämään hahmojaan varsin yllättäviin kuvioihin. Olisi varmaan pitänyt ymmärtää heti alusta lähtien, kuka on ihastunut keneenkin, mutta onneksi minua on helppo harhauttaa ja viihdyin mainiosti näiden ihastumissotkujen parissa :D

Romanssien lisäksi mukana oli ihanan häijy ja verinen juoni kruunun anastamiseksi. Tässä taistelussa nähtiin hienoja ja yllättäviä käänteitä, vaikka tapahtumien lähdettyä kunnolla vyörymään osasin kyllä aavistaa, miten kruunulle lopulta kävisi.

Kokonaisuutena "The Cruel Prince" oli vetävä fantasiaseikkailu, joka jätti minut odottamaan innolla jatkoa ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti