keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Sins of Empire

Brian McClellan yllätti minut totaalisesti Powder Mage -trilogiallaan. Yksi vallankumous ja sota saatiin päätökseen trilogian viimeiseen osaan mennessä ja "Sins of Empire" aloittaa aivan uuden seikkailun samassa maailmassa, osittain tuttujen hahmojen kanssa, mutta eri valtiossa tällä kertaa.

Tarinaa kerrotaan kolmen sankarin toimesta. Yksi on paikallisen, sangen pahamaineisen poliisin agentti. Toinen on hallituksen potkima vanha sotilas. Kolmas on edellisen sarjan sankarin Tanielin entinen morsian Vlora.

Pidin jokaisesta päähenkilöstä. Varsinkin hurjapäinen sotilaanjärkäle, joka kuljetti mukanaan pikkutyttöä oli aivan ihana tapaus. (Ei häirinnyt yhtään, että tällaisia parivaljakoita näkee usein.) Vlora jäi minulle hyvin etäiseksi (ja aika tylsäksi) hahmoksi ensimmäisessä sarjassa, mutta nyt pidin tästä tiukasta palkkasoturijoukon johtajasta.

Juoni oli loistava; tarina koostui valtion sisäisistä taisteluista, ulkopuolelta tulevasta sotilaallisesta uhasta ja todella jännittävien jumalkivien arvoituksesta. Vauhtia ja yllätyksiä oli sopivasti ja toisin kuin Anthony Ryanin kanssa, McClellan ei koskaan tipauta minua kärryiltä, joten pystyin oikeasti nauttimaan niistä hienoista juonenkäänteistä.

Olen jo tilannut seuraavan kirjan, mutta ikävä kyllä se on niin painotuore, että joudun odottelemaan sen tuloa kauppoihin.

Suosittelen McClellanin kirjoja kaikille fantasian lukijoille; hahmot ovat sympaattisia, juonet vauhdikkaita ja hienosti punottuja ja yliluonnollinen aines tarjoaa kiehtovia yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti