maanantai 5. lokakuuta 2015

Sattumalta sinun

Pidin pienen tauon fantasiasta ja luin Veera Vaahteran (eli Pauliina Vanhatalon) kirjan "Sattumalta sinun". Nimikin ehkä paljastaa, että kyseessä on aito hömppäviihdekirja (onko sellainen luokka olemassa?).

Päähenkilö on Karoliina Laajasalo, joka on juuri eronnut pitkästä suhteesta Villen kanssa ja yrittää nyt ansaita vakituisen työpaikan pistämällä yliopiston filosofian laitoksen asiat järjestykseen. Karoliina on ollut lapsesta asti kova murehtimaan asioita ja nyt hänen elämänsä on niin epävarman tuntuista, että hän on menettänyt yöunensa.

Kyllästyin jo vuosia sitten niihin lehtipisteiden pikarakkausromaaneihin, koska niissä tuntui aina olevan se tismalleen sama tarina photoshopatusta miehestä ja yhtä kiiltävästä naisesta.

Suomalaiset osaavat kuitenkin tehdä hömppäviihdettä, jonka hahmot muistuttavat oikeita ihmisiä. Henkilöt olivat tässäkin kirjassa mielestäni hauskan värikkäitä persoonia. Joskus hömppäviihde menee liian typeräksi ja naurettavaksi, mutta "Sattumalta sinun" pysyi loppuun asti pelkästään kevyenä ja viihdyttävänä. Lyhyeen, nopeasti luettavaan kirjaan mahtui sekä hulvaton anoppi että hassuja työkavereita ^^

Se pitää vielä sanoa, etten jaksaisi lukea montaa tämän kaltaista kirjaa putkeen. Toisaalta en kyllä jaksanut pelkkää fantasiaakaan tankata, kun piti välillä maistella kevyempää ihmissuhdesekoilua :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti