lauantai 17. lokakuuta 2015

Unelmia ja yllätyksiä

Kaipasin pientä hengähdystaukoa teinifantasiaan ja samalla päätin tutustua ihan uuteen kirjailijaan. Nämä kriteerit täytti Simona Ahrnstedtin "Unelmia ja yllätyksiä". Kyseessä on siis historiallista romantiikkaa ruotsalaisittain.

1800-luvun loppuun sijoittuvan tarinan sankaritar on ahneen setänsä holhouksessa elävä Beatrice. Beatrice rakastuu kovalla työllä rikastuneeseen aatelittomaan Sethiin, joka on maksullisten naisten ahkera työllistäjä. Tutustuessaan Beatriceen Seth luonnollisesti huomaa, miten tylsiä hänen aiemmat naisystävänsä ovat ja päättää luopua ilotytöistä ja kosia Beatricea. Ikävä kyllä Beatricen setä on päättänyt pönkittää omaa asemaansa naittamalla Beatricen ällöttävälle, naisia halveksivalle kreiville. Seth ja Beatrice ovat siis sellainen oikein tavanomainen hömppäromaanin pariskunta, joiden onnellista pariutumista viivästyttävät sekä väärinkäsitykset että kierot ja ilkeämieliset sukulaiset.

En tiedä, mitä oikein odotin, mutta parin ensimmäisen luvun jälkeen ajattelin: "Voi ei! Harlekiini kovissa kansissa!" (Olen kyllä jokunen vuosi takaperin lukenut pari harlekiinin historiallista pikarakkauskirjaa ihan tyytyväisenä...)

Alussa, kun Seth "sytyttää" naurettavan ponnettomasti vastustelevan Beatricen, teki mieli hakata päätä jotain kovaa pintaa vasten, mutta ihan kiinnostava kertomus sieltä loppujen lopuksi kuoriutui. Kirja on kovien kansiensa sisällä lehtipisteen pikarakkausromaaneja paksumpi ja Beatrice ja Seth ehtivät pariinkin otteeseen suunnitella yhteistä karkumatkaa onnelliseen avioliittoon ennen kuin taas eroavat ja päättävät unohtaa toisensa niiden kuuluisien väärinkäsitysten vuoksi.

Loppujen lopuksi "Unelmia ja yllätyksiä" oli ihan mukava lukukokemus ja saatan tulevaisuudessa lukea muitakin Ahrnstedtin kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti