tiistai 20. lokakuuta 2015

Viivi Pusu ja säihkyvät sukset

Kun ei millään osaa päättää, mitä lukisi seuraavaksi... Kun hyllyt notkuvat uusista, tuntemattomista kirjoista, joita ei vain uskalla aloittaa, koska mitä jos se viereinen kirja onkin kiinnostavampi...

Tuttu tunne allekirjoittaneelle sekä kirjastossa että kotihyllyn ääressä. Yleensä tällaisina hetkinä turvaudun jonkin jo aloittamani sarjan seuraavaan osaan, koska minulla on pakkomielle lukea ne vähän tylsemmätkin sarjat loppuun asti.

Nyt en kuitenkaan halunnut tuhlata aikaa tylsän kirjan lukemiseen, joten ostin lisäaikaa sen jännittävän kirjan löytämiseen lainaamalla kirjastosta Tittamari Marttisen Viivi Pusu -sarjan seitsemännen osan "Viivi Pusu ja säihkyvät sukset". Nimestäkin voi päätellä, että kyseessä on hilpeä lastenkirja, jonka lukemiseen ei tuhlaannu liikaa aikaa.

Viivi Pusu on sellainen reipas varhaisteini, jolla on ilmiömäinen kyky eksyä hassuihin tilanteisiin. Mielestäni sarja on kuin junioriversio Sophie Kinsellan hömppäromaaneista. Sankaritar koheltaa jatkuvasti, mutta kaikki päättyy aina onnellisesti.

Sitä aloin pohtia, että olisinki pitänyt Viivi Pusu -kirjoista silloin 15 vuotta sitten, kun kuuluin kohderyhmään? Olisin kyllä saattanut kyllästyä hevosten ja taikaolentojen puuttumiseen. Nyt aikuisena Viivi Pusu toimii hyvin sellaisena väliaikakevennyksenä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti