torstai 7. huhtikuuta 2016

Sisäpiirissä

Uutuussuklaata pitää hotkaista useampi levy ennen kuin voi olla varma siitä, onko se hyvää - ja tarpeeksi monen levyn jälkeen mielipide saattaa vielä muuttua... Sama pätee kirjoihin, joten kun kirjaston hylly heilutteli edessäni Viveca Stenin Sandhamn-sarjan toista osaa, tartuin tilaisuuteen (eli kirjaan).

Naisseikkailuistaan tunnettu varakas juristi Oscar Juliander murhataan näyttävästi purjehduskilpailun lähtöhuumassa. Tapausta alkaa selvittää edellisestä osasta tuttu poliisi Thomas Andreasson kollegoineen. Epäiltyjä etsitään niin rakastajattarien kuin liikekumppanienkin keskuudesta.

Edellisen osan tavoin kerrotaan myös Thomasin lapsuudenystävän Noran parisuhdeongelmista. Nora alkaa kypsyä mieheensä, joka tuntuu järjestelevän Noraa ja koko perhettä koskevia asioita vaivautumatta edes kertomaan Noralle etukäteen.

Tämä oli siis dekkari ja murhajuoni oli hienosti kasattu - tällä kertaa keksin syyllisen ja oikean motiivin parikymmentä sivua aikaisemmin kuin päähenkilöt! Hyvä minä! (Ilmeisesti osasin vihdoin myös ajatella lukiessani...) Kuitenkin Noran yksityiselämän kriisit kiinnostivat minua niin paljon, että pariin otteeseen puhisin kärsimättömänä, kun poliisit tutkivat tapausta. "Selvittäkää nyt se murha jotta voidaan keskittyä Noran elämään!" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti