maanantai 18. heinäkuuta 2016

Porto Francon vartija

Näin kesällä tuntuu, että kirjaston dekkarihyllyssä on tavallista isompia aukkoja, mutta onnistuin nappaamaan Ann Rosmanin dekkarisarjan kolmannen osan "Porto Francon vartija".

Rikostutkija Karin Adler hälytetään töihin kesken veneilyn, kun suolta löytyy naisen ja vastasyntyneen ruumiit. Pian selviää, että ruumiit ovat odottaneet suossa aika kauan.

Suon vainajien arvoitus on vielä täysin auki, kun Karin joutuu palaamaan samalle saarelle tuoreen kuolemantapauksen takia. Kuolema vaikuttaa onnettomuudelta, mutta uhrin lähipiiristä löytyy useampikin henkilö, joka toivoi tämän poistuvan kuvioista.

Välillä kurkistetaan 1700-luvun loppuun, kun nuori Agnes pukeutuu mieheksi ja pakenee kotoa välttyäkseen pakkoavioliitolta. Yrittäessään tulla toimeen miehen vaatteissa Agnes joutuu törmäyskurssille häikäilemättömien salakuljettajien ja merirosvojen kanssa.

"Porto Francon vartija" oli pienoinen yllätys kahden aiemman osan jälkeen. Odotin, että Karinin ja erityisesti Saran henkilökohtaisia asioita puitaisiin jälleen murhatutkinnan rinnalla, mutta kaksikko jäikin nyt täysin sivuosaan.

En kuitenkaan valita, sillä Agnesin seikkailut menneisyydessä olivat jännittävää luettavaa. Tuntui kuin tämän kirjan sisään olisi referoitu kokonainen historiallinen romaani. Lopussa sitten paljastui, miten vanhat tapahtumat liittyivät nykyajassa toraileviin ihmisiin.

"Porto Francon vartija" ei ollut mikään perinteinen dekkari, mutta Rosman kertoi tämän monesta palasesta koostuvan tarinan hienosti ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti