perjantai 14. heinäkuuta 2017

Skin Deep

Goodreads innosti minut lainaamaan kirjastosta Laura Jarrattin teiniromanssin "Skin Deep".

Jenna on kiltti ja hiljainen, arkisella tavalla söpö tyttö, joka yhtenä päivänä lähtee villimmän naapurintytön yllyttämänä ajelulle muiden nuorten kanssa. Joukko on kuljettajaa myöten pöllyssä ja auto lähtee tieltä komealla kuperkeikalla. Jennan ystävä Lindsay ja toinen mukana ollut tyttö kuolevat ja Jenna saa pahat palovammat kasvoihin ja kaulaan.

Onnettomuuden jälkeen Jenna ei kestä ihmisten seuraa, koska kaikki järkyttyvät hänen arvistaan ja yrittävät sitten varsin huomiota herättävästi katsoa kaikkea muuta paitsi Jennan kasvoja. Jenna haluaisi muuttaa autiolle saarelle koiransa kanssa.

Sitten Jennan kotikylään ilmestyy komea Ryan, joka puhuu epäluuloiselle Jennalle kuin ihmiselle.

Jennan ja Ryanin välille muodostuva romanssi oli ilmiselvää alusta asti, mikä on yleensä tylsää, mutta nyt se taas vaihteeksi ei häirinnyt yhtään. (Ehkä osasin asennoitua asiaan oikein, kun tiesin jo takakannen perusteella, kuka ihastuu kehen.) Tarina pääparin ympärillä oli myös todella kiehtova, joten ei siihen monimutkaisempaa ihastumiskuviota kaivattukaan!

Jenna vaikutti ihan alussa ärsyttävän herkkähipiäiseltä, mutta olosuhteisiin nähden uskon, että hänen käyttäytymisensä oli hyvinkin realistista.

Lievästi sanottuna värikkään kasvatuksen saanut Ryan sopi Jennan vastapariksi kuin valettu. Ryan oli oikeastaan niin ihanan rento ja mukava teinipoika, että aloin pitää sitä jo epäuskottavana. En kuitenkaan valita, koska hän oli niin ihana ;)

Jennan ja erityisesti Ryanin perhekuviot aiheuttivat paljon kiinnostavaa draamaa ja vielä jännittävämmäksi tarina muuttui, kun kylässä tapahtuu vakava rikos ja poliisit uhkaavat jumittua väärän puun alle haukkumaan.

Mielestäni "Skin Deep" kuuluu lukemisen arvoisiin teinidraamoihin; sopivan kevyt ja suloisen positiivinen olematta kuitenkaan liian tasaisen ruusunpunainen ja hömpähtävä. Ryanin tapaus sai minut pohtimaan ihan vakavasti lasten oikeuksia ja sitä, millainen se tasapainoinen lapsuus oikein on. Ja kirjan loppuosa pitää suorastaan ahmia, kun tuli sitä jännitystä ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti