maanantai 3. heinäkuuta 2017

The Demon King

Cinda Williams Chima on kirjoittanut useampiakin nuorille suunnattuja fantasiakirjoja ja nyt - Goodreadsin kannustamana tietysti - tutustuin The Seven Realms -sarjan avausosaan "The Demon King".

Vihreää taikuutta hallitsevat vuoriklaanit ovat jo sukupolvien ajan olleet vastakkain alavammilla mailla rellestävien velhojen kanssa. Tämän kylmän sodan välissä seisoo kuningatar, jonka esiäidillä oli näppinsä pelissä muinaisen vihamielisyyden alkuerässä.

Katupoika Hanilla on vauvasta asti ollut ranteissaan lumotut hopeiset renkaat, joita paraskaan seppä ei pysty irrottamaan. Hanin elämä on ollut kovaa, mutta entistä hankalammaksi se muuttuu, kun hän sattuu poimimaan mukaansa velhon amuletin. Amuletti on tärkeämpi kuin Han osaa kuvitellakaan ja omistaja on valmis tappamaan saadakseen sen takaisin.

Kruununprinsessa Raisa odottaa kuusitoistavuotissyntymäpäiväänsä, jolloin hänestä tulee virallisesti naimaikäinen. Avioliittoon Raisa aikoo luonnollisesti suostua vasta joskus vuosikymmenen päästä, kun on ensin saanut nauttia tanssiaisista ja flirttailusta komeiden sulhasehdokkaiden kanssa.

No, velhot järjestävät yllätyksiä myös kruunupäille ja sankarit saavat kumpikin osansa jännityksestä. Lopputilanne kirjassa on taas sellainen, että seuraava osa houkuttelee kovasti ^^

Chima nousi tällä yhdellä kirjalla heti ya-fantasiakirjailijoiden suosikkilistani kärkisijoille. Yksinkertaisempaa ja vauhdikkaampaa menoa kuin aikuisten raskaan sarjan fantasiassa, mutta maailma oli silti kiehtova ja erityisesti pidin siitä, että tarinassa on useita nuoria, joiden välisiä tulevia romansseja voin arvailla. Rakastan sitä, kun potentiaaliset suhdekuviot eivät ole liian yksinkertaisia ja ennalta-arvattavia <3 (Hömppäkirjavastaisuuteni johtuu juuri siitä, kun loppuratkaisu on selvillä jo ensimmäisen luvun jälkeen.) Tarinaa vauhdittivat tukalat tilanteet ja odotan seuraavan osan tarjoavan myös mukavasti toimintaa. Suosittelen ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti